Avui la Fundació Antoni Tàpies celebra els 25 anys amb un cap de setmana de portes obertes


Els visitants podran veure la nova exposició 'Tàpies. Col·lecció d'artista', amb obres de Tàpies, Duchamp, Picasso, Motherwell, Kline o Pollock entre molts altres artistes


La Fundació Antoni Tàpies compleix 25 anys i per celebrar-ho inicia, a partir del proper dijous 11 de juny a les 19h, amb la inauguració de l'exposició 'Tàpies. Col·lecció d'artista', una sèrie de propostes per celebrar l'efemèride amb els seus visitants.

A més de la inauguració de dijous, el museu ha previst un Cap de Setmana de Portes Obertes. Els dies dissabte 13 i diumenge 14 de juny de 2015, la Fundació oferirà visites guiades gratuïtes a la nova exposició 'Tàpies. Col·lecció d'artista', activitats infantils i la possibilitat de participar en l'itinerari modernista dedicat a l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

D'altra banda, totes les persones que compleixin 25 anys durant el 2015 tindran accés gratuït a la Fundació presentant el seu carnet d'identitat a recepció. A més, el museu també té programades jornades de portes obertes tots els primers diumenges de cada mes durant el 2015, per a que tothom qui ho desitgi pugui visitar l'exposició. Altres iniciatives s'anirán anunciant al web del museu (www.fundaciotapies.org) i a les xarxes socials.

La Fundació Antoni Tàpies va ser creada el 1984 per l'artista Antoni Tàpies amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani. Amb aquesta finalitat, l'entitat obria les seves portes un 5 de juny de 1990 a la seu de l'antiga editorial Montaner i Simon. Al llarg d'aquests vint-i-cinc anys, el centre ha combinat l'organització d'exposicions temporals, simposis, conferències, concerts i cicles de cinema amb l'edició de publicacions diverses que acompanyen les activitats, i mostres periòdiques dedicades a Antoni Tàpies. En aquest sentit, la Fundació compta amb una de les col·leccions més completes de l'artista català, constituïda majoritàriament a partir de les donacions d'Antoni i Teresa Tàpies.

Apart de les exposicions dedicades a l'obra d'Antoni Tàpies, la Fundació, al llarg de la seva història, ha organitzat exposicions amb obra d'artistes internacionals de la talla d'Andy Warhol, Rainer Oldendorf, Matt Mullican, Lygia Clark, Ana Mendieta, Robert Motherwell, Craigie Horsfield, Paul Thek, Francis Picabia, Jana Sterbak, Hans Haacke, Marcel Broodthaers, Hélio Oiticica, Mario Merz, Brassaï, Franz Kline, Sol Lewitt, Garry Winogrand, Louise Bourgeois, Allan Kaprow, Kerry James Marshall, María Lassnig, Xavier Le Roy, entre molts altres.

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona
#ca #exposicions #gratis #agenda #catalunya

Entrades populars