JORDI LÓPEZ-ALERT al MUSEU MOLÍ DE CAPELLADES

L'última assemblea #3
de JORDI LÓPEZ-ALERT

Intervenció artística al mirador
del MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

Del 15 d'agost al 4 d'octubre de 2015

Inauguració: 15 d'agost a les 12h

L'última assemblea #3 és una obra en expansió. Aquesta obra es va presentar per primer cop l'any passat, en el portal de pedra d'una casa deshabitada, a Sant Pere de Riudebitlles, en el marc de la VIII Biennal d'Art Riudebitlles. Una segona versió es va poder veure, un mes més tard, a l'exposició col·lectiva, quan les obres de la biennal es van traslladar al Museu Molí Paperer de Capellades.

L'obra que avui es pot veure, la tercera versió (#3), és una intervenció en la seva totalitat creada per a un dels espais més imponents i característics del molí paperer, el mirador*. Una intervenció pensada per aquest emblemàtic espai on antigament s'assecaven milers de papers gràcies a l'aire que circulava per les seves ventanes*

Les tres versions mantenen l'esperit originari de l'obra: establir un diàleg contemporani amb l'espai des del traç, utilitzant residus (brics*). I a la inversa, establir un diàleg contemporani amb l'espai des dels residus, utilitzant el traç. Llenguatges artístics que s'entrecreuen i que es reivindiquen per si sols en llocs amb una forta identitat. Una proposta artística que beu de la poesia per parlar del nostre temps: de la societat industrial, del medi ambient, dels residus, de la vida...

Cal assenyalar però, que de les tres versions que s'han pogut veure fins al dia d'avui, la del mirador és, per les seves dimensions, la que transmet una experiència amb l'espai més intensa. 

*Mirador:  Espai del molí paperer on s'estenien i s'assecaven els fulls de paper. El mirador es caracteritzava per situar-se a les plantes de dalt del molí paperer i pel seguit de ventanes que hi havia al seu perímetre. Construïdes als quatre vents, les ventanes permetien que circulés l'aire i que els fulls de paper s'assequessin.

*Ventana:  Finestra d'un assecador o estenedor de paper.

*Bric:   Envàs de cartró i alumini apte per a conservar aliments líquids com llet, sucs de fruita, etc.


MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES
Pssg. Concepció, s/n
08786 CAPELLADES (Anoia)

Horari d'estiu: De dilluns a diumenges de 10:30 a 14:30h
Tel. 93 801 28 50
Més informació: www.mmp-capellades.net

#museu #catalunya #inauguracions #accions


Comentaris

Entrades populars