La CUP carrega contra Colau per deixar Barcelona sense Regidoria de Cultura

Resultat d'imatges de la cup barcelona

La CUP critica el Govern de Colau pel maltractament a la cultura. Entenen que la decisió de deixar sense regidoria de cultura l'ajuntament "suposa que la cultura dins de l'organigrama municipal ha baixat uns quants esglaons".

La CUP Capgirem Barcelona assegura en un comunicat que "no podem viure en un estat de provisionalitat constant on no tinguem una regidoria de cultura i si una comissionada que no té veu ni vot directa al consell plenari", en referència a Berta Sureda, comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Segons la CUP aquesta decisió del govern de Colau suposa rebaixar uns quan esglaons la cultura en l'organigrama municipal.

La CUP Capgirem Barcelona, ha presentat en roda de premsa les propostes per a l'Institut Municipal de Cultura de Barcelona on Pere Casas Zarzuela n'és el representant de la CUP. La proposta s'articula en set eixos:
 
1.- Acció contra la precarietat. Revisió dels contractes de les empreses dels serveis externalitzats i fer un retorn a la gestió pública ( Castell de Montjuïc, Canòdrom, serveis de missatgeria i consergeria, servei d'informació a La Virreina,  serveis de taquilla als museus etc.
 
2.-Revisió dels criteris de les borses de treball per a detectar els llocs de treball estructurals i procedir a convocar oferta pública.
 
3.- Interpel·lar a la Generalitat per la implicació en el Consorci del museu de Ciències (no aporta cap capital)  i en tal cas que retorni a la plena titularitat municipal.
 
4.- Auditoria a la Fundació museu Picasso des de la seva privatització i que es faci un retorn a la gestió pública.
 
5.- Revisió del criteris en les subvencions de projectes i activitats.
 
6.- Cal un pla integral de gestió que inclogui una autentica  relació de lloc de treball i un organigrama de les Direccions per a poder desenvolupar amb solvència polítiques culturals de ruptura com els plans de museus socials. Pla de centre cívics o projectes de col·laboració amb artistes i creatius.
 
7.- Anul·lació de la resolució del catàleg de llocs de treballs del consorci del museu de Ciències Naturals, per haver estat acordades sense cap negociació amb les treballadores ni amb cal dels sindicats o representants dels treballadors i treballadores.


#gestió #patrimoni #catalunya

Comentaris

  1. Trobo a faltar una rehibindicació del treball de l'artista, una estructura cultural no te sentit sense una dignificació del col·lectiu que li dona sentit...

    ResponElimina
  2. Trobo a faltar una rehibindicació del treball de l'artista, una estructura cultural no te sentit sense una dignificació del col·lectiu que li dona sentit...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars