La Fundació Joan Miró rep l’esbós del mural que l’artista va fer a la vidriera del COAC


La Fundació Joan Miró rep la donació de l'esbós del mural efímer que l'artista va fer a la vidriera del COAC l'any 1969. Els arquitectes Cristian Cirici, Pep Bonet i Lluís Clotet, socis fundadors de Studio PER, han signat la donació d'aquest dibuix preparatori de l'obra-acció que Miró va dur a terme al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya i Balears amb motiu de l'exposició Miró otro. 

L'esbós, fet amb tinta i llapis cera damunt paper, mesura 15,5 x 176 cm i està format per 21 parts. L'obra definitiva va ser executada directament sobre els vitralls per l'artista en col·laboració amb els arquitectes i es va destruir en acabar la mostra.

En la signatura de la donació que s'ha celebrat a la Fundació Joan Miró, Jaume Freixa, president i Rosa Maria Malet, directora, han agraït el gest de generositat de Cirici, Bonet i Clotet. Iniciatives com aquesta, juntament amb l'arribada dels nous dipòsits previstos per als propers mesos, permeten continuar enriquint l'extens fons de la Fundació, centre internacional de recerca en l'obra de l'artista. 

Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
http://fmirobcn.org/

#museus #catalunya #artistes #dibuix #pintura #patrimoni

 

Entrades populars