Miró i l'objecte | Joan Miró | Fundació Joan Miró, #Barcelona


29 d'octubre de 2015 – 17 de gener de 2016
Inauguració: 28 d'octubre de 2015, 19.30 h
Fundació Joan Miró, Barcelona.

Comissari: William Jeffett i Fundació Joan Miró

L'exposició, comissariada per William Jeffett, explora per primera vegada de forma específica la presència de l'objecte en l'obra de l'artista. La mostra revela com Miró evoluciona des de la representació pictòrica de l'objecte fins a la seva incorporació física en l'obra a través del collage i l'assemblage per explorar, posteriorment, noves tècniques com la ceràmica o l'escultura. Miró i l'objecte presenta més d'un centenar d'obres entre pintures, ceràmiques i escultures, procedents del fons de la Fundació Joan Miró i de les principals col·leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica, a més d'una selecció d'objectes originals que l'artista va col·leccionar al llarg de la seva vida.

El conjunt, d'un fort impacte visual i un profund rigor científic, inclou obres que mai no s'havien pogut veure a Espanya, entre les quals destaquen Portrait d'une danseuse [Retrat d'una ballarina, 1928], procedent del Centre Georges Pompidou de París o Les joujoux [Les joguines, 1924], del Moderna Museet d'Estocolm. Destaquen també les teles L'espiga de blat i El llum de carbur, dues naturaleses mortes de 1922-1923 pertanyents a les col·leccions del MoMA de Nova York, que no s'havien pogut veure a la Fundació des de 1993. La mostra exhibeix per primer cop plegats a Barcelona quatre objectes assemblats de la sèrie que Miró va fer el 1931; com també dos collages de 1929, un dels quals passarà a formar part de la col·lecció de la Fundació, com a dipòsit permanent, amb motiu del seu 40 aniversari.

Miró i l'objecte, patrocinada per la Fundación BBVA, es podrà visitar fins al 17 de gener de 2016 a la Fundació Joan Miró. La primavera de 2016, la mostra es presentarà a CaixaForum Madrid.

Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

www.fmirobcn.org


#europe #cat #catalunya #inauguracions #exposicions #barcelona #agenda #escultura

Entrades populars