'Oh the Humanity....' de Frank Plant a la Galeria Victor Lope Art Contemporani

Frank Plant, Drac. Acer pintat. 144x143cm


Exposició 'Oh the Humanity ...' de l'artista nord-americà Frank Plant 

Inauguració: dijous 22 d'octubre - 19:00
Exposició 22 oct - 15 desembre 2015


El 6 de maig de 1937 el periodista Herbert Morrison va fer una emotiva narració radiofònica del incendi del dirigible alemany tipus zeppelin que es va incendiar quan aterrava a Nova Jersey després d'haver creuat l'Atlàntic. La detallada descripció de l'accident s'ha tornat un clàssic de la història sonora.

'Oh, the humanity!' Va ser una de les frases utilitzada per Morrison durant l'explosió del darrer o vol lowcost de l'Hindenburg que ha perdurat i s'ha popularitzat i avui dia es fa servir de manera ra sarcàstica i irònica en algunes ocasions. Frank Plant adopta aquesta frase com a punt de partida de la seva propera exposició a la galeria. L'artista realitza una avaluació de la societat actual a través de les seves peces en acer, tractant així temes polítics i socials com el canvi climàtic, la desocupació, a més d'explorar ersones ges mitològics i una sèrie de símbols contemporanis, impregnant el seu treball amb idees i observacions personals sovint amb un tint d'humor i irreverència. L'objectiu de l'artista és buscar la complicitat amb l'espectador, fent-li reflexionar sobre els problemes que amaguen la societat en què vivim.

Frank Plant és originari de Washington D.C. Va estudiar escultura a la Universitat de les Arts a Filadèlfia, Pennsylvania. El 1993 es va mudar a Amsterdam i va ser aquí on va començar a desenvolupar els seus dibuixos en ferro. El ferro soldat ha estat el mitjà principal per al treball de Frank Plant, tant en les seves peces bidimensionals o algunes escultures cinètiques en metall. Va ser en 1999 quan do Plant es va traslladar a Barcelona on resideix i treballa actualment, després de la seva arribada va començar a diversificar els materials utilitzats en les seves escultures incorporant fotografia, fons pintats sobre fusta, caixes de llum, alguns motors, sensors i música. Tornant tot això en part integral d'algunes escultures, amb el propòsit de poder investigar noves formes de comunicació amb l'espectador i aconseguir la interacció entre ambdós.


Galeria Victor Lope Art Contemporani
Aribau 75, 08036 - Barcelona
www.victorlope.com

#galeries #barcelona #exposicions #inauguracions #catalunya #agenda

Entrades populars