Juan Baraja a l'Addaya Centre d'Art Contemporani d'Alaró


ADDAYA CENTRE D'ART CONTEMPORANI
ALARÓ / MALLORCA

ARTISTA EN RESIDÈNCIA ACTUAL

Novembre 2015

JUAN BARAJA (Toledo, 1984)

www.juanbaraja.com


Juan Baraja treballa amb les relacions que sorgeixen entre l'arquitectura i la gestió de l'espai a través de la fotografia. El recorregut i les vivències de l'home als espais construïts mantenen una relació emocional sobre la qual reflexiona des de punts de vista molt diferents.

Durant la seva residència a Addaya, treballa sobre un edifici concret, el taller del pintor Joan Miró que Sert va construir en els anys cinquanta a Palma, i que disposa dels elements principals en els quals es basa l'obra de Baraja, els materials, el control de la llum i la mateixa estructura de l'edifici construeixen aquest espai que té a més un referent històric i cultural.

D'altra banda, dins de l'estudi edita un dels seus últims projectes desenvolupat a Islàndia durant un període de residència, i que comença a veure la llum just un any després.

Juan Baraja és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Entre les seves exposicions més recents destacar "Context crític. Fotografia espanyola del s. XXI" (2013) a Tabacalera-Madrid, la participació en festivals com Fotonoviembre (2013) de Tenerife, "L'arquitectura com pretext" (2013) al Casal Son Tugores d'Alaró, i fires com VOLTA Basel i ARCO Madrid, ambdues fires de la mà de la Galeria Espacio Líquido de Gijón, en la qual va presentar l'exposició "Águas Livres" (2014). Ha estat mereixedor del Premi Adquisició del XXV Certamen d'Arts Plàstiques de la UNED 2015, premiat en el Certamen d'Arts Plàstiques de Pollença en 2014, i en el Photo Art Prize - Florence-Xangai Prize 2013.

La seva obra es troba en col·leccions públiques i privades com la Fundació María Cristina Masaveu, Artphilen Foundation o la Col·lecció de Fotollibres Espanyols del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia...

 
Addaya Centre d'Art Contemporani
C/ Alexandre Rosselló, 10
07340 Alaró Mallorca
www.addaya-art.com

 #balears #exposicions #agenda #museus 

Comentaris

Entrades populars