Nemesi Solà, premi Joan Amades de cultura popular i tradicional


L'activista cultural Nemesi Solà ha estat guardonat amb el premi Joan Amades de cultura popular i tradicional d'enguany. L'Associació Cultural Joan Amades, l'entitat que lliura el premi, n'ha destacat el compromís amb les tradicions i costums del país i la lluita per defensar-los en temps difícils.

Nemesi Solà, de vuitanta-sis anys, és cristià de base, escolta i activista defensor dels drets culturals i nacionals catalans. El 1967 va participar en el segrest de la marededéu de Núria per impedir que fos coronada pel franquisme. I, com a membre de l'Associació de Tradicions i Costums, va ser un dels impulsors de la Flama del Canigó. També fou un dels fundadors del Memorial 1714 per a la recuperació i dignificació d'aquest espai.

Durant la seva vida ha participat en moltes accions i iniciatives amb l'objectiu de restaurar i recuperar tradicions i costums del nostre país. Està vinculat ambÒmnium Cultural d'ençà de la seva fundació, quan era un grup de cultura popular anomenat Tradicions i Costums. Actualment és membre de la junta de la delegació d'Òmnium Cultural de l'Alt Empordà.

L'Associació Cultural Joan Amades ha valorat aquesta trajectòria constant, apassionada i incansable, i el fet que des de l'anonimat hagi contribuït a difondre i recuperar aspectes de la cultura popular catalana. El lliurament del premi es farà el mes de gener, en una data que s'anunciarà aviat.

El premi Joan Amades de cultura popular i tradicional
Anualment, l'Associació Cultural Joan Amades atorga aquest premi amb l'objectiu de prestigiar, reconèixer i fer públiques les trajectòries de persones o organitzacions que s'han destacat en l'estudi, la promoció i la dinamització de la cultura popular i tradicional catalana. Aquests últims anys, han estat premiats Ramona Violant, el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, els Comediants i Joan López Ensenyat. / acn

#premis #catalunya #patrimoni

Entrades populars