Presentacions de llibres a la Tàpies amb Joana Masó, Marina Garcés, David Bestué i Jordi Amat entre d'altres

Amb motiu del 25è aniversari, la Fundació Antoni Tàpies us ofereix les següents presentacions de llibres previstes pels dies 16 i 17 de desembre de 2015 a partir de les 19.00 h.

Activitats gratuïtes.
 

Dimecres 16 de desembre, a partir de les 19.00 h


· Jacques Derrida. Les arts de l'espace. Écrits et interventions sur l'architecture, a càrrec de Joana Masó i David Bestué.

· Marina Garcés. Filosofía inacabada, a càrrec de Marina Garcés i Xavier Antich.

Als anys vuitanta, el filòsof francès Jacques Derrida va inaugurar una fèrtil relació amb el món de l'arquitectura. No és casualitat que aquella fos la dècada que, a França, va estar marcada per la construcció d'equipaments culturals que van donar forma a disciplines i pràctiques culturals sense domicili fix.

Aquest recull de textos de Derrida, editat per Ginette Michaud i Joana Masó, farà de preàmbul per presentar en primícia el darrer llibre de Marina Garcés, una filòsofa que ben aviat s'ha convertit en referent dels moviments socials. Filosofía inacabada retorna a la filosofia la seva utilitat tot just en un moment en què se l'exilia de l'educació. Però al carrer és on aquesta pràctica troba, inesperadament, una nova vida. Exposada a la intempèrie, Marina Garcés entén la filosofia subjecta a un desig col·lectiu.
 

Dijous 17 de desembre, a partir de les 19.00 h


· Jordi Amat. El llarg procés. Cultura i política a la Catalunya contemporània (1937-2014), a càrrec de Jordi Amat i Jorge Luis Marzo.

· Joseba Zulaika. Vieja luna de Bilbao, a càrrec de Joseba Zulaika i Carles Guerra.

El llibre de Jordi Amat, El llarg procés, es pot llegir com un correctiu del present. L'escandall de les polítiques culturals a Catalunya des de finals de la Guerra Civil fins al present alerta de les paradoxes ideològiques que avui no s'està lluny de patir. Però la vida de les ideologies és precisament un procés de perversió que en el cas d'aquest llibre va de Francesc Cambó fins al Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics creada per Mariscal.

A més, afegir la qüestió basca a aquell període històric nefast que va ser el franquisme confronta, per força, amb la lluita armada i la violència protagonitzada per ETA. Això és el que fa Vieja luna de Bilbao, el llibre de Joseba Zulaika. Ningú millor que ell, l'antropòleg que va explicar per què el Guggenheim va fer cap a Bilbao, per descriure el trànsit entre el sentit tràgic de la vida unamunià i la folie de Frank Gehry.

Més informació: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?article8454
 
Fundació Antoni Tàpies | Carrer Aragó, 255 | 08007 Barcelona


#llibres #museus #agenda #barcelona #catalunya

 

Entrades populars