Torna l'Art Libris 2016, la fira del llibre d'art de Barcelona, que arriba a la setena dició


La setena edició d'ArtsLibris, Fira Internacional de l'Edició Contemporània, se celebrarà del 20 al 24 d'abril a l'Arts Santa Mònica – Centre de la Creativitat. Els llibres d'artista, fotollibre, la bibliofília contemporània, juntament amb altres formats afins com les edicions d'artista, i l'heterogeni ventall de printed matter creat per artistes dels segles XX i XXI recuperen el protagonisme i ens remeten a l'essència de la fira.

Consolidant la internacionalització de les xarxes editorials relacionades amb l'art i la cultura contemporànies, ArtsLibris 2016 es reforça amb el coneixement i l'experiència d'un qualificat equip assessor format, un any més, per Moritz Küng, especialista en llibres d'artista, i Antonio Zúñiga, un dels editors més reconegutsen l'àmbit dels llibres d'artista a nivell nacional, director d'Ediciones Originales. ArtsLibris amplia el seu programa cultural i es consolida així mateix com a prestigiosa plataforma de producció, difusió i intercanvi editorial.

La Sèrie AL, projecte editorial compromès amb la realització anual d'un llibre d'artista amb un tiratge limitat, compta amb la col·laboració del prestigiós editor i distribuïdor internacional Walther Köning i el recolzament de la Fundació Banc Sabadell.

L'argentí Martín Vitaliti ha estat l'artista seleccionat per dur a terme el número 1 d'aquesta sèrie. La presència de més de 80 expositors nacionals i internacionals es reforçarà amb la programació expositiva, que pivota sobre l'exposició comisariada per Moritz Küng: "Déjate distraer de lo que estás leyendo en este mismo instante y llevarte a otra situación…Imagina una en lo que lo más probable es que no hayas estado nunca. / Permit yourself to drift from what you are Reading at this very momento into an-other situation…Imagine a situation that, in all likelihood, you've never been in".

Paral·lelament al programa expositiu es desplega un extens programa d'activitats en les quals destaquem la celebració de la tercera edició del Simposi Internacional sobre l'Edició del Llibre d'Artista, que enguany versarà sobre la reedició, el col·leccionisme i interseccions. Està dividit en tres taules rodones on què els principals especialistes en el sector debatran sobre el futur de l'edició. Aquesta activitat es veurà ampliada amb la continuació de l'Speakers' Corner, espai dinàmic per a la discussió, la difusió i l'intercanvi entre els editors participants mitjançant la coordinació d'una programació continuada de presentacions de projectes, xerrades i diàlegs que es va estrenar l'any passat. Un cop més s'atorgarà el Premi ArtsLibris — Fundació Banc Sabadell.

Amb l'objectiu d'establir ponts amb Amèrica llatina, per a l'edició d'enguany s'ha convidat especialment al projecte Nodos editoriales que presenta les publicacions de 18 editors independents mexicans, així com dos projectes expositius. ArtsLibris i el Festival International du Livre d'Art & du Film inicien una col·laboració que suposarà, d'una banda, la presència del Festival de Perpingnan a la fira barcelonina i, per l'altra, la participació d'ArtsLibris i una selecció dels editors que la integren a la FILAF Artbook Fair que se celebrarà per primera vegada en el marc del festival el proper mes de juny.

Aquesta programació permetrà assolir l'objectiu d'ArtsLibris de concentrar durant quatre dies els professionals més rellevants del sector: editors, llibreters i galeristes de prestigi i projecció internacional conviuran amb col·leccionistes i amants del llibre d'artista.

ArtsLibris no seria possible sense el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Ramon Llull, el Arts Santa Mònica – Centre de la Creativitat com a seu de la fira, així com la col·laboració i implicació de la Fundació Banc Sabadell com a principal entitat col·laboradora, el Consolat de Mèxic a Barcelona i La Vanguardia com a mitjà associat.



#llibres #museus #fires #agenda #patrimoni #conferències #catalunya #barcelona

Entrades populars