Conversa i àpat amb l'artista paquistaní Mariam Suhail a la Tàpies de #Barcelona

Dimecres 28 de setembre de 2016, a les 19.30 h

Flow sèries


Una iniciativa de la Fundació Han Nefkens i la Fundació Antoni Tàpies.


Flow sèries és un programa impulsat per la Fundació Han Nefkens i la Fundació Antoni Tàpies l'objectiu del qual és reunir diferents persones del món de l'art procedents de continents i contextos diversos. Les trobades al voltant d'un artista i les seves produccions en curs són l'objecte d'una conversa seguida d'un àpat. Tota una invitació a pensar les implicacions d'una escala global en el treball dels artistes contemporanis mentre ingerim les creacions comestibles d'artistes locals. 

Sessió 5:

Amb: Mariam Suhail en conversa amb Alexandra Laudo.
Data: dimecres 28 de setembre, 19.30 h
Idioma: anglès amb servei de traducció simultània.
Reserves: activitats@ftapies.com.
Activitat gratuïta.

Mariam Suhail va néixer a Rawalpindi, Pakistan, l'any 1979, i va créixer a Islamabad. El 2001 es va llicenciar en Belles Arts (BFA) a l'Escola de Belles Arts i Arquitectura de la Vall de l'Indus, a Karachi. De 2002 a 2008, va treballar com a professora en aquest centre així com a l'Escola d'Arts Visuals i Disseny de la Universitat Nacional Beaconhouse, a Lahore. 

L'obra de Mariam Suhail neix a partir de petits detalls fortuïts i no documentats presents en el dia a dia, les converses, els mitjans de comunicació i la cultura. Utilitza el mateix llenguatge emprat per aquestes fonts, reinterpreta tots els elements que omplen l'espai existent entre els intercanvis, les idees, els esdeveniments històrics i els fets quotidians, i ho transforma en escultures, vídeos, imatges digitals, text, dibuixos i llibres.
Les seves obres han format part de: The Missing One, Fira d'Art de Dhaka (2016), All the World's Futures, 56 edició de la Biennal de Venècia (2015), Minimal Forms of Reality, Bunkier Sztuki Gallery for Contemporary Art, Krakow (2015), Constructs/ Constructions en el KNMA, Delhi (2015) i la Biennal de Venècia de 2014.
Algunes de les seves exposicions i projectes individuals més destacats són Sweet Subjunctive, GALLERYSKE, Delhi (2015/ 2016), Accidental Excavations, Grey Noise, UAE (2014), Brooding Protagonist, Discoveries, Art Basel Hong Kong (2013), Breakdown of Shorter Concerns (2011) and fig. 1. (2009), GALLERYSKE, Bangalore.
L'artista viu i treballa a Bangalore, Índia.

Alexandra Laudo és una comissària independent establerta a Barcelona. En els darrers anys ha dut a terme nombrosos projectes de comissariat, i ha estat comissària adjunta d'espais i plataformes d'art com ara Sant Andreu Contemporani (2013-2015), la Sala d'Art Jove (2011-2012) i el Festival Loop (2009-2010). Entre 2005 i 2012, fou responsable de Premsa i Comunicació a la Fundació Antoni Tàpies. Durant el curs 2015-2016 ha estat una de les participants a CuratorLab, un programa d'investigació curatorial de la Konstfack University (Estocolm). Laudo escriu regularment sobre cultura contemporània per a B-guided i per a la plataforma de crítica A-Desk, i ha publicat diversos textos en catàlegs d'exposicions i llibres d'art.

Més informació:

#art #museus #catalunya #galeries #artistes #gratis #agenda #barcelona


Entrades populars