Racionalitat orgànica | Cristina Almodóvar | Fundació Setba, Barcelona



EXPOSICIÓ: RACIONALITAT ORGÀNICA

INAUGURACIÓ: Dijous 15 de setembre de 2016 a les 19h

DATES: Del 16 de setembre al 12 de novembre de 2016

ARTISTA: Cristina Almodóvar

Primera individual de la prestigiosa artista Cristina Almodóvar a Barcelona. El proper dijous 15 de setembre, la Fundació Setba inaugura Racionalitat orgànica, la primera exposició individual, a casa nostra, d'aquesta escultora madrilenya que s'està fent un lloc a les millors col·leccions d'Europa. La galeria de la Plaça Reial veurà brollar la natura, convertida en ferro, paper o nylon, dels terres hidràulics que caracteritzen aquest espai. Un joc entre plàstica i arquitectura que no deixarà indiferent el visitant.

Racionalitat orgànica busca endinsar-se en l'escultura d'aquesta artista, fent un recorregut per les diverses sèries que han anat component la seva obra: Levitat, Cicles, Fràgil, Transformacions, Vanitas, títols que mostren realitats naturals en constant canvi.

Des d'un plantejament formal que uneix sensibilitat i solidesa, l'autora crea un univers on la fragilitat s'associa a la consistència, fent una interpretació de la natura amb observació i sentiment, descripció i pensament. D'aquesta forma, la utilització del ferro sorgeix com una necessitat dins la seva obra escultòrica. El ferro és un material dur, però extremadament sensible en la seva manipulació. A partir d'un minuciós tractament, les peces de la Cristina Almodóvar adquireixen una sòlida delicadesa.

L'artista incorpora, juntament amb el ferro, diversos materials com el paper, l'acer, el metacrilat, el nylon... i els dota d'una sensibilitat comú que fan que la seva obra sigui recognoscible dins de la seva diversitat, mostrant en tot moment la tensió existent entre l'orgànic i l'inorgànic.


Pl. Reial 10, 1-2 
08002 Barcelona  

#exposicions #galeries #barcelona #escultura #agenda #inauguracions #catalunya

Entrades populars