Antoni Boleda: L’ànima del silenci | Retrospectiva itinerant

ANTONI BOLEDA : L'ÀNIMA DEL SILENCI. RETROSPECTIVA
( EXPOSICIÓ ITINERANT PER SALA MONTSUAR-IEI, MUSEU DE CERVERA, MUSEU DE LA NOGUERA, MUSEU DE TÀRREGA i FUNDACIÓ TECNICOS DE VERDÚ )

Del 8 d'octubre al 21 de novembre es pot veure a la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs la mostra retrospectiva dedicada a l'escultor de Tàrrega Antoni Boleda i Ribalta.

L'exposició abarca més de 50 anys de trajectòria d'aquest escultor polifacètic, professor d'escultura durant més de 30 anys a l' Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, on a més va ser director durant quatre anys.

Antoni Boleda va ser deixeble d'escultors de la importància com Enric Monjo o Joan Rebull ( veure Biografia, arxiu adjunt ), entre altres; per després realitzar una obra personal que cada vegada fugia més de la figuració per arribar a l'abstracció ( veure " L'ànima del silenci ", arxiu adjunt ).

La mostra està dividida en diferents apartats : Primers temptejos, De la figuració a l'abstracció, Abstraccions i deformacions, Minimalisme, Obra Pública, Obra pedagògica i Escultura Funcional.

La concepció, el projecte i la museografia han anat a càrrec de Joanpere Massana i Sala Montsuar, i els textes del mateix Massana i Anna Serra.

L'exposició itinerarà l'any vinent al Museu de Cervera ( febrer-març de 2017 ), Museu de la Noguera-Balaguer ( abril – maig de 2017 ), Museu de Tàrrega I Fundació Tecnicos de Verdú .

Per l'ocasió s'ha editat un catáleg de més de 60 pàgines.


joanpere massana.-
Joan Maragall 4, 1r. 1a.
25740 - Ponts
CATALUNYA
www.joanperemassana.com

#exposicions #escultura #inauguracions #agenda #catalunya

Entrades populars