Essència de la Mediterrània | Sala d'Exposicions Llotja del Peix | Alacant, País Valencià



ESSÈNCIA DE LA MEDITERRÀNIA
Antonyo Marest

L'artista urbà Antonyo Marest després de recórrer gran part del globus terraqüi realitzant múltiples exposicions, intervencions murals, customitzacions i dissenys, torna a la ciutat que el va veure créixer: Alacant. I ho fa amb ESSÈNCIA DE LA MEDITERRÀNIA, una mostra individual que dedica al seu estimat Mediterrani.

El sentiment de "el mediterrani" banya totes les peces creades expressament per a l'exposició, on la cultura mediterrània, el seu clima, la llum, la seva gent i l'aroma es barregen amb els records d'infància. Presentant el mar Mediterrani com a símbol d'unió de passat, present i futur.

L'obra de Antonyo Marest, influenciada pel postgraffiti, l'arquitectura i el disseny, es submergeix en un món d'abstracció geomètrica on les seves tonalitats i estampats es nodreixen de la llum, el color i els materials de la zona. El projecte ESSÈNCIA DE LA MEDITERRÀNIA, banyat en els tons blaus de la mar, reuneix obres creades per i per a la ciutat d'Alacant. On el seu paisatge es transforma en geometria i abstracció pura.

La pètria línia de l'horitzó juga amb les vigoroses ones del mar i la seva brisa marina, mentre el blau del mar sembla reflectir-se en el cel infinit. Línies que mostren diferents camins a la vida, marcant una cadència rítmica de temps i espai.

ESSÈNCIA DE LA MEDITERRÀNIA ens submergeix en un viatge a través de la pintura, escultura i instal·lació, sense oblidar a la naturalesa i l'urbà com a inspiració. Entre les diferents obres, que es converteixen en punts cardinals, mapes astrals i cartes de navegació, destaca una composició de 100 quadres de 50x50cm que ens introdueix en un mar de sentiments, records i passions materialitzades mitjançant el singular llenguatge artístic de Marest. Dos grans instal·lacions escultòriques, Dol a la mar i Marees de lluna, que ens parlen d'un passat que obre les portes al futur mitjançant una nova resignificació. Un gran mural que fa de pont entre l'art urbà i l'art expositiu, proposant una reflexió sobre com aquest art conviu al carrer (exterior) ia la sala expositiva (interior). I vuit pintures circulars que capturen els vuit vents que assoten la mar Mediterrània.

Amb Antonyo Marest ens tirem a la mar ...

Oscar García García
Comissari de l'exposició

ESSÈNCIA DE LA MEDITERRÀNIA 
Antonyo Marest
Del 15 de desembre al 28 febrer 2017

Sala d'Exposicions Llotja del Peix, Alacant, País Valencià.

#PaisValencia #exposicions #pintura #inauguracions #Alacant #agenda #ca #europe

Entrades populars