Presentació de l’edició facsimil de ‘El llibre de Cartago’ de Juan Eduardo Cirlot



Diari d'una tristesa irraonable subtitulava Juan Eduardo Cirlot aquest llibre que, escrit a El cafè de les Rambles, els últims dies de 1946, es publica en edició facsímil per commemorar el centenari del naixement del poeta i assagista. El llibre reflecteix la seva profunda afinitat amb el surrealisme -Cirlot va participar el 1949 en el grup Dau al Set com a crític d'art i teòric del moviment avantguardista protagonitzat per l'obra d'Antoni Tàpies i Joan Brossa-, així com la seva obsessió pel mite de Cartago, i té el seu origen en un somni de 1944.

L'edició facsímil, a càrrec de Victòria Cirlot, inclou les dues versions conservades: el manuscrit enviat a Carlos Edmundo de Ory, i la còpia il·lustrada per Julián Gállego que va realitzar Cirlot en els primers dies de 1947. El llibre de Cartago és un dels textos més significatius i misteriosos de Cirlot, el crític d'art i expert en simbologia, ja plenament revalorat com un dels poetes fonamentals de Catalunya i Espanya de la segona mital del segle XX.

L'acte de presentació del llibre tindrà lloc el dilluns 12 de desembre de 2016 a les 19h a l'Auditori de la Fundació Antoni Tàpies.

+ info: http://www.fundaciotapies.org/blogs/zoom/presentacio-de-ledicio-facsimil-de-el-llibre-de-cartago-de-juan-eduardo-cirlot/


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona , Catalunya
#llibres #museus #barcelona #artistes #patrimoni #conferències #catalunya #agenda #història #gratis

Entrades populars