Projecció de 'Si yo fuera tú me gustarían los Cicatriz' i 'Las más macabras de las vidas'



Cicle de pel·lícules basques al voltant de l'exposició "1989. Després de les Converses d'Alger. Deliri i treva" de la Fundació Antoni Tàpies.

Comissariat per Luis E. Parés.

Pel·lícules i calendari:

Dimecres 7 de desembre de 2016, a les 18h

- Si yo fuera tú me gustarían los Cicatriz, (2010), de Jorge Tur
Las más macabras de las vidas, (2014) de Kikol Grau,

Dimecres 14 de desembre de 2016, a les 18h

- Clandestinos, (2007) de Antonio Hens

Lloc: Auditori de la Fundació Antoni Tàpies.
Horari: 18.00 h.
Preu: gratuït.
Activitat en col·laboració amb: Artium.

La identitat basca sempre s'ha construït en una mena de confrontació, entre el mar i la pedra, el passat ancestral i els alts forns, la repressió i la violència. No obstant això, aquesta identitat i aquesta lluita no s'han vist reflectides en el cinema. L'ombra d'ETA ha estat sempre molt allargada, fins a tal punt que s'ha arribat a confondre i mal interpretar tot el que tenia a veure amb una reivindicació de la cultura d'Euskadi.

Si yo fuera tú me gustarían los Cicatriz 

de Jorge Tur, 2010

El grup Cicatriz va ser un dels més emblemàtics del Rock Radical Basc, un dels més reivindicatius i salvatges. Per saber com eren i què van significar en la Vitòria dels vuitanta, Jorge Tur passeja per la ciutat buscant algú que li pugui explicar alguna cosa sobre el grup. I així troba alguns supervivents que els van conèixer de prop, entre ells Dieguillo, baixista de la banda en l'època final del grup i únic supervivent d'aquesta.


Las más macabras de las vidas 

de Kikol Grau, 2014

Al contaminat marge esquerra del riu Nervión (Bilbao), a principis dels 80 en un País Basc caldejat per l'atur i el terrorisme, Eskorbuto llançava les seves primeres puntades i escopinades musicals. La banda punk que va revolucionar la música pàtria és retratada aquí de la forma més punk possible, en una boja remescla de material saquejat amb propòsits subversius i divertits de pel·lícules, noticiaris i publicitat, juntament amb vídeos, directes i declaracions del grup, a més d'una entrevista imaginària guiada per les seves cançons.


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona, Catalunya

#cinema #agenda #gratuit #gratis #museus #exposicions #Catalunya #Barcelona

Entrades populars