Flow Series: Xerrada i àpat amb Aslan Gaisumov (Txetxènia) i Anders Kreuger.


Flow sèries és un programa impulsat per la Fundació Han Nefkens i la Fundació Antoni Tàpies l’objectiu del qual és reunir diferents persones del món de l’art procedents de continents i contextos diversos. Les trobades al voltant d’un artista i les seves produccions en curs són l’objecte d’una conversa seguida d’un àpat. Tota una invitació a pensar les implicacions d’una escala global en el treball dels artistes contemporanis mentre ingerim les creacions comestibles d’artistes locals.

Propera sessió:

Amb: Aslan Gaisumov (Txetxènia) en conversa amb Anders Kreuger.
Data: dimecres 1 de febrer de 2017, 19.30 h
Reserves: activitats@ftapies.com.
Activitat gratuïta.
Idioma: anglès amb servei de traducció simultània. 

Aslan Gaisumov, va néixer el 1991 a Grozni, Txetxènia, on encara viu i treballa.

Gaisumov està desenvolupant una obra que s’alimenta, però també transforma i transcendeix, la memòria personal i col·lectiva. Les seves obres se situen entre la immediatesa visual i el comentari social, entre el momentani i el monumental. Són majoritàriament vídeos i instal·lacions que incorporen objectes trobats i fets a propòsit, però de vegades també fotografies i treballs en paper.

Gaisumov es va graduar a l’Institut d’Art Contemporani (ICA) a Moscou en 2012. Des de 2016 està inscrit a l’Institut Superior de Belles Arts (HISK) a Gant. Les seves exposicions individuals fins a la data inclouen "People of No Consequence" al Museu d’Art Modern (M HKA) d’Anvers, el 2016, "Memory belongs to the Stones" a KROMUS + ZINK, Berlín, el 2015 i "When You Ride in a Chechen Cart, Sing a Chechen Song" al Centre d’Art Contemporani, Grozni, el 2015, "Untitled (War)" al Centre d’Art Contemporani de Vinzavod, Moscou, el 2011.

Aslan Gaisumov ha participat també en nombroses exposicions grupals, en particular en els "Uncertain States", Akademie der Künste, Berlín, el 2016; "Lines of tangència" al Museu de Belles Arts de Gant i "Austeria" a la Galeria BWA Sokol, Nowy Sącz, Polònia, també "Glasstress Gotika", una exposició col·lateral per a la 56a Biennal de Venècia el 2015; "Burning News" a Hayward Gallery, Londres, i "The World in 2014", Centre Ullens d’Art Contemporani, Beijing, Xina, 2014; Així com la 5a Biennal de Moscou "Més Llum", el 2013; "Under A Tinsel Sun" 3ª Biennal de Moscou per a l’Art Jove i "Jo Sóc Qui Sóc" en Kunst im Túnel, Düsseldorf, el 2012.

El 2014 va ser guardonat amb el Premi Especial del Premi d’Art de Generació Futura del Centre d’Art Pinchuk a Kíev, Ucraïna i el 2016 el Premi a la Innovació del Centre Nacional d’Art Contemporani de Moscou, en la categoria "Nova Generació".

Sobre el seu darrer projecte: http://mezosfera.org/people-of-no-consequences-by-aslan-gaisumov/


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona, Catalunya
www.fundaciotapies.org


#agenda #catalunya #barcelona #museus #conferències #artistes #instalacions

Entrades populars