La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya presenta el cartell de la 23a edició

LA MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERICÀ DE CATALUNYA PRESENTA EL CARTELL DE LA 23a EDICIÓ

Organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, la nova edició es renova i se celebrarà a Lleida del 30 de març al 2 d'abril.

La Mostra ha presentat el cartell de la seva 23a edició: una creació de la il·lustradora Mercè Serra. Organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, la nova edició es renova i se celebrarà a Lleida del 30 de març al 2 d'abril.

L'autora ens explica el procés de creació del cartell: "La meva obra fluctua entre la il·lustració i les arts gràfiques, en una profunda connexió amb els processos naturals i la transformació orgànica dels elements.

Des de fa temps l'imaginari vegetal m'acompanya en les diferents maneres de manifestació artística i és d'on parteixo per la narració de nous paisatges impossibles o escenaris possibles per un tipus de documentació fantàstica. O com il·lustracions per les històries més boniques.

La proposta de cartell que presento sorgeix de la cerca de referents pictòrics de cultures aborígens llatinoamericans. I el comú denominador de paletes de colors vius i contrastats, i el sintetisme i abstracció en la seva representació visual. Estableixo un paral·lelisme amb La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya on la pel·lícula de cinema creix en tija des del contingut tipogràfic del cartell, i arriba a la bobina de pel·lícula de cinema com a botó floral, des d'on s'expandeixen els colors i les formes en els sèpals i pètals d'una flor de primavera, com la Mostra. Els colors s'utilitzen com a simbolisme de la diversitat cultural."

Mercè Serra Valls (La Segarra,1977) és dissenyadora gràfica de professió i il·lustradora i artista visual de vocació. Treballa al seu propi estudi de disseny des de fa 11 anys, ARSBLANC. En el camp de les arts ha realitzat nombroses exposicions visuals al llarg de la geografia catalana i muntatges efímers col·lectius al BAC (Barcelona Art Contemporani), al Konvent.0 al Rosal, StripArt a Barcelona o Artdaki a Cervera. El 2016 ha il·lustrat 'L'ombra de la Clara', conte infantil il·lustrat, publicat per Uranito.

NOVA ESTRUCTURA PERÒ MATEIX CONTINGUT A LA 23a EDICIÓ DE LA MOSTRA  

Amb l'objectiu de renovar-se, la 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya experimentarà alguns canvis respecte edicions anteriors, oferint el contingut habitual, però concentrat en 4 dies, del 30 de març al 2 d'abril, per poder gaudir al màxim de la Secció Oficial de Llargmetratges, patrocinada per Movistar i de la Secció Oficial de Curtmetratges.

La Secció Oficial de Documentals serà la protagonista del 27 al 30 de març. Per tercer any consecutiu la UDL, amb el suport de la Glòria Jové i el seu equip docent, acollirà la Secció Oficial de documentals i les Sessions especials de documentals; d'aquesta manera encara obtindrà més rellevància la Secció Oficial de Documentals, que ja forma part del programa de la Universitat de Lleida, on també es realitzaran workshops de la mà de reputats documentalistes.

Un any més i des de dilluns 27 de març i fins al divendres 31 de març, el Caixaforum de Lleida acollirà les sessions matinals infantils per escoles, i el diumenge 2 d'abril  per les famílies. Dins del programa de la Mostra, també tindran lloc les habituals Sessions Especials i, com en cada edició, d'una exposició vinculada al cinema a l'IEI.

Recordem que durant la inauguració del certamen, el dijous 30 de març,  es concediran els  Premis d'Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.
 
Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya
www.mostradelleida.com


#fires #catalunya #ilustracio #agenda #premis #cinema

Entrades populars