Inauguració de "Gravitación Visual" de Patrik Grijalvo a la Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo


Patrik Grijalvo, Sèrie: Gravitació visual, 2017. 150 × 150 cm. Edició de 3 + 1 P / A. 
Fotografia presa amb càmera analògica Hasselblad de format mitjà, amb pel·lícula Portra 400, digitalitzada i impresa sobre paper Hahnemühle Fine Art Photo Rag amb tintes pigmentada.


PROPERA INAUGURACIÓ
16 de març - a les 19 h

La Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo inaugura el proper 16 de març de 2017 a les 19h dues exposicions: Gravitación Visual de Patrik Grijalvo i RRSS d'Ana Riaño. L'esdeveniment comptarà amb la presència dels artistes. 

Exposició del 16 de març fins al 13 de maig.
'Gravitación Visual' de Patrik Grijalvo

En la sèrie "Gravitació visual", que vam presentar a la Galeria Víctor Lope, Patrik Grijalvo (Bilbao, 1984) fa un pas més en el seu procés de esculturització de la fotografia que va començar fa ja diversos anys (2010) amb la seva llarga sèrie recollida sota el títol general de "Photography as object". Si en aquells començaments volia desenvolupar un joc proper al de les "gravitacions" d'Eduardo Chillida o el dels estudis amb fotografia retallada de Jerry McMillan (amb la seva famosa pregunta "¿La fotografia ha de ser plana?"), però amb el matís de que la matèria primera eren fotografies d'arquitectura realitzades per ell mateix, ara transcendeix el retratat per utilitzar pràcticament com plans de color. Això, que ja era present en la seva última sèrie "Rotten Apples" (que serà exposada el proper abril al Museu Guggenheim Bilbao), en què només si ens acostàvem a l'obra podíem apreciar que el que aparentment eren taques planes de color negre amagaven en realitat una gelosia vegetal. Ara, a "Gravitación visual", succeeix el mateix. Aquí la matèria primera està manipulada de tal manera que amb prou feines queda ja rastre del que aquestes fotografies primigènies retrataven i el registre de l'obra s'acosta ja definitivament al escultòric, gairebé deixant a l'espectador sense arguments per parlar en propietat de fotografies.

Gallery Victor Lope Art Contemporani 
C / Aribau 75-
08036 Barcelona, Catalunya
www.victorlope.com


#galeries #barcelona #agenda #inauguracions #exposicions #gratis #catalunya #fotografia

Entrades populars