Jornada de cloenda | estètiques | Fundació Foto Colectània



Jornada de cloenda | estètiques


Dijous 6 abr 18:00-21:30
Activitat presencial i retransmesa en streaming

Entrada lliure, aforament limitat
Activitat en anglès

Impulsat per Foto Colectania, DONE és un projecte de pensament i creació que vol aproximar-nos al nou ecosistema de la imatge després de la implantació de la tecnologia digital i Internet. Aquesta segona edició es presenta com un laboratori de reflexió, investigació i creació visual que gira al voltant de cinc qüestions fonamentals que s'han anat desenvolupant durant cinc mesos: pensament, cos, visibilitat, informació i estètiques.

www.done2.fotocolectania.org



PROGRAMA

- 18h Presentació de l'acte

- 18:15 Entrevista online i en directe amb Charlotte Cotton.

Durant l'entrevista que Jon Uriarte, director artístic de DONE, realitzarà a la reconeguda comissària britànica Charlotte Cotton s'abordaran les noves estètiques que la implantació de la tecnologia digital i Internet ha comportat. El píxel com a nova unitat mínima visible, la superació de la perspectiva lineal que han comportat els espais en línia o la reacció que la proliferació de fotografies intangibles ha provocat en forma d'imatges objectuals i instalativas seran alguns dels temes que ocupessin la conversa.

Chalotte Cotton
Comissària i escriptora que ha explorat la cultura fotogràfica durant més de vint anys. Ha treballat com a comissaria al Victoria and Albert Museum, cap de programa a la Photographers Gallery de Londres i comissària cap al departament Wallis Annenberg de fotografia de Los Angeles County Museum. El seu llibre Photography is Magic, publicat per Aperture al setembre de 2015 proposa a més de vuitanta artistes les pràctiques fotogràfiques donen forma a les possibilitats que l'escena de la imatge contemporània ofereix avui dia.


- 19h. Presentació del GRAB de Guim Ayora

Durant la jornada de cloenda es projectarà i publicarà en línia el GRAB de Guim Ayora en relació a les estètiques digitals i Internet.

Guim Ayora
Sant Sadurní d'Anoia, 1995. Educat dins de la generació internet i obsessionat per l'alteració de la imatge digital, el seu treball investiga infinites realitats on la imatge modificada obre noves portes al coneixement. Estudiant de fotografia a Idep Barcelona, fotògraf investigador "maker, taker, Faker" i col·laborador en projectes com ArtLab la Pedrera al costat de Boreals. La seva gran interacció amb la imatge d'internet ha causat un desinterès per la fotografia directa i busca nous imaginaris a través de la manipulació.


- 19:30 Conferència de Mishka Henner

La conferència de cloenda a càrrec de l'aclamat artista anglès Mishka Henner prendrà com a punt de partida els cinc temes que han vertebrat el programa d'DONE des del mes de novembre: pensament, visibilitat, cos, informació i estètiques. El nou escenari sota la influència de la tecnologia digital i Internet en el qual s'endinsa la imatge avui requereix d'un exercici de repensar la imatge qüestionant la seva capacitat visible, la relació física que les persones tenim amb ella, la seva anàlisi i ús com a informació i les noves estètiques i formes que aquest nou escenari ha comportat.

Mishka Henner
És un dels més rellevants artistes del Regne Unit que treballa al mateix temps que interroga el medi fotogràfic. A partir d'imatges disponibles públicament a Internet a partir diverses fonts com poden ser els satèl·lits o la televisió, la seva pràctica apropiacionistaexplora l'ús i el valor de la fotografia i la seva relació amb l'experiència contemporània. Premiat amb l'Infinity Award de l'International Center of Photography de Nova York i seleccionat per al Deutsche Börse Photography Prize el 2013, el Prix Pictet en 2014, va rebre el premi Kleine Hans en 2011.


En finalitzar la jornada s'oferirà una cervesa Damm cortesia de la Fundació DAMM i es projectaran les peces audiovisuals - Grabs presentats durant els últims mesos de: María de l'O Garrido, Laura Tabarés, Sandra Torras i Florència Aliberti.

# DONE2

DONE és un projecte impulsat per la Fundació Foto Colectania que compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell i amb l'ajuda de la Direcció general de Política i Indústries Culturals i del Llibre del Ministeri de Cultura.

    

FUNDACIÓ FOTO COLECTANIA
Passeig Picasso, 14
08003 Barcelona
T. 93 217 16 26
www.fotocolectania.org 


#museus #barcelona #fotografia #conferències #educacio #tallers #catalunya

Entrades populars