L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú presenta el Premi Noves Creacions Musicals




La regidora Teresa Llorens ha presentat el premi en roda de premsa. Es tracta d'una nova iniciativa en el programa SINGULART de suport a la creació en l'àmbit de la música. La Regidoria de Cultura ha presentat el Premi Noves Creacions Musicals, un premi de música clàssica, històrica, moderna i jazz que pretén donar suport i promocionar les noves formacions de música, en el marc del programa Singulart de suport a la creació musical de la Regidoria.

La regidora Teresa Llorens destaca que "en aquesta ciutat tenim un potencial artístic i creatiu important, i la cultura, a més de ser un element de cohesió social, és també un motor econòmic de la ciutat. Per això des de les administracions hi hem de donar suport". El premi vol posar en valor la importància de la creativitat de formacions novelles en l'àmbit de la música clàssica, històrica, moderna i jazz; donar suport a la producció i difusió de creacions i interpretacions musicals; i donar a conèixer les noves formacions de músics de la ciutat i de les comarques del Garraf i del Penedès.

Hi poden participar solistes o grups, els components dels quals tinguin fins a 30 anys, en 2 categories i 2 premis: al millor solista o conjunt de música clàssica o històrica, i al millor solista o conjunt de música moderna o jazz. El premi consistirà en realitzar un concert, cadascun dels dos guanyadors, en el marc de la programació estable de l'Auditori Eduard Toldrà. A banda, el solista o grup guanyador de la categoria de música clàssica podrà oferir un concert en el marc de la programació "Dissabtes de berenar" del Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona; i el guanyador de la categoria de música moderna farà un concert en el marc de la programació de La Cava Club de Sitges.

El jurat està constituït per persones relacionades amb l'àmbit musical, com Eloi Fuguet, flautista de bec, professor de l'Escola Conservatori de Vilanova i la Geltrú (ECMM) i programador de l'Auditori Eduard Toldrà. Fuguet explica que "es tindrà en compte els solistes o grups que puguin donar un valor afegit als concerts, la creativitat en la manera de presentar o interpretar el repertori. No només es valorarà la capacitat interpretativa, sinó també la proposta de concert que presentin". El director de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, Emili Serrano, recordava que "aquest premi és una bona oportunitat per a aquells alumnes que surten de l'Escola i se'n van a l'ESMUC o a l'estranger, i volen mostrar a la seva ciutat tot el que han après".

Els noms dels finalistes seleccionats per a la fase final es faran públics el 28 d'abril de 2017. La final serà oberta al públic, dissabte 6 de maig a l'Auditori Eduard Toldrà.

La inscripció estarà oberta del 13 de març al 13 d'abril de 2017.
Podeu consultar tota la informació en aquest díptic

El Premi s'inclou en el Programa de Suport a la Creació de la Regidoria de Cultura, que té per objectiu promoure la creació, producció i exhibició de nous projectes per part dels col·lectius amateurs i professionals emergents, i que a partir d'ara s'anomena SINGULART.
Un Programa que aquesta passada temporada ja ha programat els concerts de Copa Lotus, Pares i Windu, l'exposició de Míriam Artigas, o les obres de creació de Jose Luís Bieito i Cristina Grisolia; de Thérèse Lorenzo, Lluís Pascual, Montse Obrador i Salvador Cuéllar; el Nanoteatre, o aquesta temporada el concert de corals i el d'Elisabet Raspall.

"És per aquest motiu", destaca la regidora de Cultura, "que la Regidoria de Cultura està creant línies de treball conjunt tant amb les escoles municipals de música i art, com amb les escoles privades de teatre, música i art, així com amb els instituts de la ciutat".
En aquest sentit, el Premi Noves Creacions Musicals ha estat dissenyat i es desenvoluparà amb la col·laboració de l'ECMM de Vilanova, que al llarg dels cursos forma amb un col·lectiu d'alumnes que continuen la seva carrera i professionalització més enllà de l'Escola.


#premis #convocatories #musica #agenda #catalunya

Entrades populars