'Ciutat de vacances' | Es Baluard | Palma

L'exposició 'Ciutat de vacances' al museu Es Baluard analitza el fenomen del turisme des de l'àmbit local al global.

Després d'una primera presentació-exhibició en el Museu vaig donar Palazzo Grimani de Venècia, coincidint amb la Biennal d'Art, el projecte de 'Ciutat de vacances' es presenta a Palma, des del 26 de maig i fins al 22 de octubre, en una versió amplificada on les produccions artístiques pròpies, realitzades expressament per al projecte, es relacionen i dialoguen amb altres obres d'artistes d'àmbit nacional i internacional.

La proposta expositiva de 'Ciutat de vacances' gira al voltant del fenomen turístic des d'una metodologia nova, que s'articula al voltant de dos eixos: el privat / el públic i l'imaginari del mite turístic. A 'Ciutat de vacances', s'integren Arts Santa Mònica (Barcelona), l'IED -Istituto Europeu di Design (Venècia) i el Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA, Alacant) -a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana .

Sota el comissariat de la directora d'Es Baluard, Nekane Aramburu, el projecte es va iniciar el 2015 com un treball en procés, els anàlisis i reflexions es desenvolupen a través de participacions col·lectives relacionals, en diàleg amb diferents agents, propostes creatives i intervencions analítiques en xarxa.

Artistes en exposició: Left Hand Rotation, Marina Planas, Miguel Trillo, Neus Marroig, Ana A. Ochoa, Juan Aizpitarte, Àngel Marc, Idensitat (Gaspar Maza-Ramon Parramon), Irene Pittatore, Irene de Andrés, Xisco Bonnín, Mélissa Epaminondi, Daniel Gasol, Adrian Melis, Joan Miró i Massimo Vitali. Obra analítica a càrrec de: Jana Leo, Marc Morell, Fran Simó i Tomás Ruiz-Rivas.

'Ciutat de vacances' compta amb el suport d'Acció Cultural Espanyola (AC / E); Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme de les Illes Balears (Agència de Turisme de les Illes Balears - ATB); Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, a més de la col·laboració de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i Pol Museale del Veneto.

Més informació:

http://www.esbaluard.org/es/exposicions/161/ciutat-de-vacances-es-baluard-museu-dart-modern-i-contemporani-de-palma


'Ciutat de vacances' en xarxa: www.ciutatdevacances.eu

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=xknGAxASZKk


Direcció general i comissariat: Nekane Aramburu

Coordinació a Venècia, comissariat del punt d'informació turística i d'Irene Pittatore, i grup de recerca: Pedro Medina

Direcció d'Arts Santa Mònica: Jaume Reus. Coordinació d'artistes «Ciutat de vacances» -Barcelona: Ramon Parramon, Fina Duran

Direcció del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana: José Luis Pérez Pont

Direcció del Pol Museale del Veneto: Daniele Ferrara

Direcció de l'IED Venècia: Igor Efrem Zanti

Direcció acadèmica alumnes IED Venècia: Francesco Tencalla

Amb el suport de: AC / E (Acció Cultural Espanyola), Vicepresidència i Conselleria d'Innovació recerca i Turisme (Agència Turisme Illes Balears ATB); Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Col·labora: Federació Empresarial Hotelera de Mallorca; Ministero dei beni i delle attività Culturali i del turisme.Direzione Generale Musei. Pol Museale del Veneto

Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma
Plaça Porta de Santa Catalina 10, Palma 07012
Tel. (34) 971.908.200 

#balears #Palma #exposicions #museus #agenda #fotografia #

Entrades populars