Nova publicació "Oteiza en Alicante" de la Fundazio Museoa Jorge Oteiza

La publicació "Oteiza en Alicante. El monumento al foguerer, 1972" recupera la memòria del projecte desenvolupat per l'artista. Jorge Oteiza es va enfrontar, durant 1972, a un particular encàrrec: la creació del monument al foguerer, personatge clau i representatiu de les Fogueres de Sant Joan, que havia de situar-se en la Plaça d'Espanya d'Alacant. Encarregat per l'Ajuntament de la localitat, l'obra finalment no es va dur a terme, però la proposta d'Oteiza aporta una r
reflexió sobre el sentit de l'art com a activador i resimbolizador de l'espai públic, que roman vigent en el temps.

"Oteiza en Alicante. El monumento al foguerer, 1972" aporta un exhaustiu relat i nombrosa documentació inèdita que clarifica la història d'aquesta fallida intervenció. Martín Noguerol i Joan Calduch són els autors d'aquesta obra, que constitueix el novè títol de la col·lecció "Cuadernos del Museo Oteiza", i que ha estat editada per aquesta entitat, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant i el MACA, Museu d'Art contemporani d'Alacant.

.....

La publicación "Oteiza en Alicante. El monumento al foguerer, 1972" recupera la memoria del proyecto desarrollado por el artista. Jorge Oteiza se enfrentó, durante 1972, a un particular encargo: la creación del monumento al foguerer, personaje clave y representativo de las Fogueres de Sant Joan, que debía situarse en la Plaza de España de Alicante. Encargado por el Ayuntamiento de la localidad, la obra finalmente no se llevó a cabo, pero la propuesta de Oteiza aporta una reflexión acerca del sentido del arte como activador y resimbolizador del espacio público, que permanece vigente en el tiempo.

La publicación "Oteiza en Alicante. El monumento al foguerer, 1972" recupera la memoria de este proyecto, aportando un exhaustivo relato y numerosa documentación inédita que clarifica la historia de esta fallida intervención. Martín Noguerol y Joan Calduch son los autores de esta obra, que constituye el noveno título de la Colección  "Cuadernos del Museo Oteiza",  y que ha sido editada por esta entidad, en colaboración con el Ayuntamiento de Alicante y el MACA, Museo de Arte Contemporáneo de Alicante.

 
Fundazio Museoa Jorge Oteiza
C/ de la Cuesta,24 
31486 Alzuza, Navarra 


#museus #escultura #artistes #PaisValencia #Alacant #patrimoni #història #ca #es #europe #llibres 
 

Comentaris

Entrades populars