"Objections. El què desencadenen els objectes" a la Fundació Tàpies

Dimecres 28 de juny, 19 h.
Objections. El què desencadenen els objectes

Antonio Gagliano i Patricia Esquivias presentaran els seus treballs en el marc del projecte "Objections". Introducció de Soledad Gutiérrez. Activitat gratuïta.

El projecte Objections va néixer amb la voluntat d'investigar a través dels objectes el potencial immaterial, col·lectiu i de relació de la pràctica artística contemporània i els reptes que aquest tipus de pràctiques ens plantegen a nivell institucional. En una primera fase del projecte, vam crear una petita col·lecció d'objectes de rebuig de l'entorn quotidià a partir de la investigació que va dur a terme Blanca Callén. A partir d'aquests objectes, i continuant amb el procés de treball i investigació, hem convidat diferents artistes a treballar-hi i a integrar-los en les seves pràctiques artístiques. Al llarg d'aquests últims mesos hem presentat diferents moments dels processos de recerca de cada un dels artistes col·laboradors. Oriol Vilanova ens va acompanyar en un taller amb alumnes de L'Escola Massana amb els quals vam reflexionar sobre el valor d'intercanvi dels objectes, al mateix temps que ells participaven en la performance Muntatge (2017); Grace Ndiritu ens va guiar en un viatge xamànic amb l'acció Somiant que el museu torna a la vida: la vida interior dels objectes (2017).

Ara, i en forma de trobada, compartirem els processos de treball que han desenvolupat els artistes Patricia Esquivias i Antonio Gagliano a partir de la nostra invitació. Un dels interessos que hi ha darrere d'aquesta invitació és la voluntat del projecte de re-significar el paper dels objectes a través de la construcció de noves narratives, de crear nous llocs des dels quals mirar la nostra realitat material. Per això Esquivias s'ha centrat en la cura d'éssers vius que, moltes vegades dins el marc de l'intercanvi capitalista, són tractats com a objectes inanimats qüestionant fins on arriba la responsabilitat de cada individu en relació als objectes amb què es relaciona. En el cas de Gagliano, el seu treball encarna la figura del narrador, per donar-li forma al projecte, establir unions i connexions entre els aspectes menys palpables o visibles d'aquest i per generar una nova imatge que ens apropa a una altra forma d'entendre'l.

Presentació dels treballs:

19.00 h Introducció a càrrec de Soledad Gutiérrez
19.15 h Antonio Gagliano
20.00 h Patricia Esquivias, A on anirà veloç, 2017

L'equip d'Objections a la Fundació Antoni Tàpies ha estat format per Soledad Gutiérrez i Laurence Rassel (comissariat), Blanca Callén (recerca), Linda Valdés i Núria Solé Bardalet (coordinació i activitats).

El què desencadenen els objectes és l'última part d'Objections. Manufactoies of Caring SpaceTime (MANCAST), un projecte europeu en col·laboració entre una xarxa internacional de museus formada per la Fundació Antoni Tàpies, FRAC Lorraine i el MSK de Gant. El projecte s'ha realitzat amb l'ajuda del programa Creative Europe. Programme of the European Union.

Durada: 2 h. | Calendari: dimecres 28 de juny del 2017, a les 19.00 h. | Preu: gratuït.

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona, Catalunya

#agenda #conferències #museus #catalunya #barcelona 

Entrades populars