Scary, Scary, Community Fun, Death | Charles Atlas | Migros Museum für Gegenwartskunst, Zurich.

Charles Atlas, Instant Fame!, 2003/2018, Video still, Cortesia de l'artista i de Luhring Augustine, New York.

Charles Atlas
Scary, Scary, Community Fun, Death
(Por, por, diversió comunitària, mort)

Del 17 de febrer al 13 de maig del 2018
Migros Museum für Gegenwartskunst, Zurich.

Conferència de l'artista: Charles Atlas (at ZHdK): 19 de febrer, 18h.
Moderació: Ian Wooldridge
Zurich University of the Arts ZHdK

Les complexes instal·lacions de vídeo i les pel·lícules seminals que documenten l'espectacle de dansa i performance han fet de Charles Atlas (b. Sant Louis, Mo., 1949) un líder en el camp del cinema i el videoart. Atlas va guanyar fama amb projectes en els quals va treballar amb coreògrafs com Merce Cunningham i Michael Clark, així com el dissenyador i artista de performance Leigh Bowery. La seva xarxa de col·laboradors creatius coincideix en gran mesura amb el seu cercle d'amics: moltes de les seves obres dels anys vuitanta i noranta són retrats de companys protagonistes de l'escena subterrània de Nova York i el medi contemporani que examinen aspectes del biopoder i la política dels cossos i la identitat. 

La característica definitiva del treball d'Atlas és la seva investigació en curs sobre els potencials expressius dels mitjans basats en el temps. Explora preguntes sobre la segmentació i estructuració de l'espai visual, així com sobre els problemes contemporanis en la política de la representació. L'exposició del Migros Museum für Gegenwartskunst, la primera exposició individual de l'artista a Suïssa, uneix cinc instal·lacions de vídeo de les dues últimes dècades.

L'exposició és comissariada per Raphael Gygax. Una monografia serà publicada per JRP | Ringier en la segona quinzena de 2018.

Director del museu: Heike Munder

+ informació


Migros Museum für Gegenwartskunst
Limmatstrasse 270
8005 Zurich
Switzerland


#museus #exposicions #international #internacional

Entrades populars