Itō Shinsui. Tradició i modernitat | Fundació Joan Miró


Itō Shinsui. Tradició i modernitat

Fundació Joan Miró

1 de març – 20 de maig de 2018
Comissària: Akiko Katsuta
Fundació Joan Miró, Barcelona

La Fundació Joan Miró presenta Itō Shinsui. Tradició i modernitat, una exposició que aprofundeix en l'obra gràfica d'aquest cèlebre pintor i gran mestre d'un dels principals corrents d'art gràfic japonès del segle xx, el shin hanga.

Comissariada per Akiko Katsuta, la mostra reuneix prop d'una seixantena dels seus millors gravats en fusta, produïts entre el 1916 i el 1964 i procedents de la col·lecció de la Fundació Taiyo no Hikari.  Itō Shinsui. Tradició i modernitat es completa amb l'obra de Joan Miró Retrat d'Enric Cristòfol Ricart, del 1917 i arribada per a l'ocasió dels fons del MoMA, una de les primeres manifestacions dels vincles entre l'obra mironiana i el pensament i l'art japonesos.

Es tracta d'un nou projecte sorgit de la llarga col·laboració entre la Fundació Joan Miró i Kazumasa Katsuta, un dels principals col·leccionistes privats de Joan Miró d'arreu del món, una part important dels fons del qual s'exposa permanentment a la Fundació des de l'any 2001. La presentació a la Fundació de l'obra d'Itō Shinsui, pare de Kazumasa Katsuta i un dels principals responsables del reconeixement de la cultura tradicional japonesa al món, s'emmarca en el programa d'esdeveniments commemoratius del 150è aniversari de les relacions entre Espanya i el Japó i es realitza amb la col·laboració de Vilá Abogados i la Japan Foundation a Espanya.
 
Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
www.fmirobcn.org

#museus #gravats #exposicions #barcelona #catalunya #artistes

Comentaris

Entrades populars