Mònica Campdepadrós | A la recerca del tot | Ca l'Anita | Roses

Divendres 1 de juny del 2018, a les 21 h, s'inaugura l'exposició individual A LA RECERCA DEL TOT a Ca l’Anita de Roses (plaça Sant Pere, 2), Catalunya.

Mònica Campdepadrós | A la recerca del tot

Davant la visió reduccionista que els temps moderns imposen i sota la tirania de la mirada racional que impera al món, o del domini mercantilista de la natura i les relacions humanes, la proposta de l’artista Mònica Campdepadrós és anar a la recerca del tot. No com una actitud pretensiosa, per inabastable, sinó com a compromís poètic i artístic. Una actitud ètica, plena d'humilitat, que es retroba en el reconeixement de tot allò que desconeixem.

La recerca de la unitat és prendre consciència de la multiplicitat de les diferents capes que determinen els esdeveniments, que conformen la matèria, que donen nom a la nostra identitat. Finalment, què és el jo?, sinó una acumulació gairebé infinita de partícules a la deriva. 

La dualitat cartesiana que elracionalisme separa, com si fos una taronja, és mostrada a l’espectadorfamèlic de coneixement per part de la Mònica Campdepadrós pertal que ens adonem que les dues meitats formen part de la mateixa peça. Però aquest mostrar el fruit, que és al mateix temps conceptual i nutritiu,real i espiritual, acaba convertint-se, davant dels ulls d’aquell que l’observa pausadament, en una magrana quàntica, on s’entrellacen els diferents plans de realitat.

Aquesta dualitat es fa present, igualment, en el sistema de treball de l’artista. Trobem una forta càrrega conceptual connectada sempre amb l’acció, amb una forma d’entendre l’art com a expressió del fer.

Les peces exposades a Ca l’Anita, en la seva diversitat,formen part d’un tot que va, des de la part més íntima de l’artista –amb una sèrie d’autoretrats realitzats a partir de la recerca interior, mitjançant la meditació i l’estudi de la geometria sagrada–, a la part més pública –com mostra, per exemple, la peça “Trajectòria en groc”, on es reflexiona sobre el moment polític a Catalunya–.

Toni Martínez#exposicions #catalunya #inauguracions #pintura #artistes #museus #agenda #gratis

Entrades populars