Confidències | Santiago Ydañez | Centre d'Art Contemporani de Perpinyà



















Confidències | Santiago Ydañez
Exposició de pintura de l'artista Santiago YDAÑEZ
Fins diumenge 23 de setembre del 2018.
Centre d'Art Contemporani de Perpinyà, Perpinyà, Catalunya Nord


Les cares m'atrauen i també les màscares. Gairebé sempre treballo amb sentiments molt essencials que un animal i un ésser humà poden compartir. A nivell visceral som idèntics. Estic buscant una mena d'absència gairebé mística de sentiments, a prop de la sublimitat romàntica, encara que marcada per una major agressió. Mai intento donar forma a un sol sentiment, però tinc els sentiments prou amples per suggerir coses diferents. D'altra banda, els diferents temes m'interessen i no només la cara, per exemple la iconografia religiosa en general, l'art barroc, els motius relacionats amb la infància o amb imatges animals. 

Santiago Ydañez

Nascut a Puente de Génave (Jaén, Andalusia) el 1969, Santiago Idañez es considera un dels joves pintors andalusos que gaudeixen d'un important reconeixement internacional. En el seu cas particular ha presentat les seves creacions a Zuric, Milà, Berlín, Bergen, Monterrey, Sao Paulo o Toronto. 

Entre altres premis, va ser guardonat amb el Premi ABC de Pintura el 2002 i el Premi Caja Madrid 2002 de Pintura, a més d'obtenir la Beca Escolars espanyola a París atorgada pel Ministeri de Cultura l'any 2001. La seva obra s'exhibeix en moltes institucions com el Museu Nacional Reina Sofia de Madrid. Actualment, Santiago Ydañez viu i treballa entre Berlín i Granada. El seu treball es basa en l'observació, inspirat en els records de la infantesa que es barreja amb les seves qüestions culturals, el seu amor per la història de l'art i la literatura.



#exposicions #Catalunya #museus #perpinya #pintura #artistes #agenda #estiu2018

Entrades populars