Picasso descobreix París | Museu Picasso
Del 21 de Setembre del 2018 als 20 de gener del 2019.

En el marc de la col·lecció permanent, el Museu Picasso de Barcelona exposarà peces impressionistes i simbolistes del Museu d’Orsay de París i el Museu national Picasso-París.

Aquestes obres permetran al públic copsar l’impacte que el jove Picasso va experimentar en els seus dos primers viatges a París.

El Museu Picasso mostrarà a mitjans de setembre, peces de Barholomé, Carrière, Delacroix, Manet, Toulouse-Lautrec, Capiello, Degas, Cézanne, Steinlen i Gauguin entre d’altres, provinents de la col·lecció permanent del Musée d’Orsay i del Musée national Picasso de Paris.

Aquesta intervenció a les sales de la nostra col·lecció permanent neix arran de l’intercanvi d’obres en prèstec que el Museu Picasso fa a la mostra Picasso bleu et rose del Musée d’Orsay de París organitzada conjuntament amb el Musée national Picasso-París. La mostra farà palesa l’admiració de Picasso envers alguns artistes de l’escena parisenca de principis del segle XX.

La selecció d’obres s’ha realitzat a partir de la crítica de Felicien Fagus amb motiu de l’exposició de Picasso i Iturrino a la Galerie Vollard publicada a la Revue Blanche el 15 de juliol de 1901, i a partir de les obres de Pablo Picasso que fan referència a altres artistes. Les peces que Picasso va veure en directe per primera vegada a París es relacionaran amb obres de la col·lecció del Museu.


Comissària:
Malén Gual, conservadora del Museu Picasso de Barcelona

Organització i producció:
Museu Picasso, Barcelona

Espai:
Sales 8, 9 i 10 de la col·lecció permanent

Horaris i preus (Inclosa en l’entrada a la col·lecció permanent)

Fundació Museu Picasso de Barcelona
c/ Montcada, 15-23 
08003 Barcelona, Catalunya

#exposicions #museus #barcelona #catalunya #pintura #escultura #agenda 

Entrades populars