XI edició de la Mostra Cinema Indigena de Barcelona


XIa Mostra de Cinema Indígena de Barcelona
Del 15 al 18 de novembre del 2018

AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, com a membres actius de la CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas) presentem la XI edició de la Mostra Cinema Indigena de Barcelona sota el lema 'Veus Indígenes Defensores d'Abya Yala', que es celebrarà del 15 al 18 de novembre als Cinemes Girona (Barcelona) a partir de les 19:30h (entrada amb aportació voluntària).

Alhora, en el marc de l’IndiFest, es celebraran cinefòrums a la UB (Universitat de Barcelona), UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i Cerdanyola entre d’altres!

Aquest any la programació ofereix una retrospectiva del XIII Festival Internacional de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, FICMAYAB 2018 celebrat el passat mes d’ octubre a diferents punts de Guatemala. Aquest festival, celebrat per primer cop l’any 1985 a Mèxic, es realitza cada dos anys a diferents territoris d 'Amèrica Llatina, reunint diferents organitzacions indígenes de tot el continent, i propiciant espais d’intercanvi, activitats de formació, projeccions i debats sota un objectiu comú: un cinema i comunicació pròpia, des de la mirada dels pobles.

La XI Mostra de Cinema Indígena traslladarà a la ciutat catalana de Barcelona aquestes vivències, projeccions i debats generades durant el FICMAYAB' i abordarà els processos de criminalització que actualment envolten les realitats dels pobles originaris d'Abya Yala.
Quatre dies de projeccions i debats que ens aproparan les lluites dels pobles originaris, les seves problemàtiques, processos i reivindicacions a través del cinema i les seves pròpies experiències.

Durant l'IndiFest2018 ens acompanyarà Andrea Ixchiu Hernández, Defensora indígena, Vocera i Comunicadora maia k'iché. Actualment Andrea Ixchíu és integrant de la Xarxa de realitzadors/es independents Red Tz’iKin, i ha presentat al Foro Permanent per a les Qüestions Indígenes de l’ONU l’Informe sobre els Drets a la Comunicació pròpia dels Pobles Indígenes. Ha estat coprotagonista de la pel·lícula '500 años. vida en resistencia' premiada al Festival de Sundance, i coorganitzadora del recent Festival Internacional de Cine i Comunicació dels Pobles Indígenes – FICMAYAB.

Aviat us farem arribar el programa amb les diferents pel·lícules, conversatoris i d'altres activitats programades per aquest IndiFest 2018


- Cinemes Girona, Barcelona (19:30h)

-Cinefòrum Hospitalet de Llobregat: 13 de novembre 2018 Centre Cultural La Bòbila (19:00h)

-Cinefòrum Cerdanyola: 14 de novembre 2018 Teatre del Centre Cívic Ateneu (19:00h)

-Cinefòrum UAB: 15 de novembre 2018 Sala de Graus de la Facultad de Ciències Polítiques i Sociologia (UAB) (11:30-13:00h)


Més informació: www.alternativa-ong.org


#cinema #dretsdelspobles #dretshumans #Catalunya #Barcelona #Solidaritat #Cultura #Festivals #agenda #catala

Entrades populars