Col·loqui Art, Creació i Salut Mental al Maresme

El proper 24 de novembre del 2018, al Museu de l'Estampació de Premià de Mar es celebrarà una jornada-col·loqui sobre la importáncia de l'art en la salut mental. 

Maresme Continuum, associació d’entitats que donen servei públic d’atenció a la salut mental en el Maresme, organitza enguany el que pretén ser el primer Col·loqui Art, Creació i Salut Mental al Maresme.

Aquesta iniciativa busca posar en debat el sentit de l’Art per a l’ésser humà, allò que entenem expressió del més profund. Sublim o punyent, aspirant a la bellesa o no, l’Art transmet i impacta, commou o enlaira, inventa i crea, representa i recrea.

En la nostra cultura, la seva relació amb la Salut Mental té un llarg recorregut en el decórrer del temps. El debat sobre la presència de la clínica en l’Art és recurrent, en la mesura en què la singularitat de les persones i l’expressió dels seus conflictes es mostren en la seva producció artística.

A la vegada, i com a conseqüència d’això, l’Art en la clínica ha estat present des del Marquès de Sade o abans, donada la seva potencialitat expressiva i modificadora. Tot és possible en l’Art, amb l’Art, per l’Art i en nom de l’Art però ens convindria delimitar i, a la vegada, anar obrint camins a partir d’alguns conceptes sobre l’Art i debatent a respecte del seu sentit especialment aplicat en el camp de la salut mental. De coses com aquesta intentarem parlar en aquest Col·loqui que voldríem que fos una gran taula d’intercanvi i de debat.

Inscripcions a inscripcions@salutmental.cat

Lloc: Museu de l'Estampació, Joan XXII, Premià de Mar.
Hora: 9 a 18 hores
Places limitades



#agenda #catalunya #conferencies #barcelona #maresme #patrimoni #artistes

Entrades populars