Conferència: 'Suècia, buit existencial a la societat del benestar' | Luisa Vicente


El proper dimarts 13 de novembre de 2018, a les 20 h, tindrà lloc la conferència de Luisa Vicente titulada 'Suècia, buit existencial en la societat del benestar'. 

L'acte se celebrarà al Cafè de l'Òpera de Barcelona (La Rambla, 74, davant del Gran Teatre del Liceu). Organitza el Grup "GPS"

La xerrada aportarà una anàlisi crítica a la cèlebre 'societat del benestar' dels països del nord d'Europa i el buit existencial que sovint comporta entre els seus beneficiats.

Als països nòrdics, hi ha el terme suec Jantelagen (Llei de Jante). La llei fictícia de Jante, va ser encunyada el 1933 per l'escriptor danès-noruec Aksel Sandemose, en la seva novel·la "Un refugiat sobre els seus límits". L'autor ressaltava la igualtat, el benestar col·lectiu i la cooperació entre individus, i encoratjava a les futures generacions escandinaves, a perpetuar aquest patró familiar i col·laboracionista en benefici de la societat.

Tot i que el suport entre individus, pugui seguir arrelat en una part de l'imaginari col·lectiu suec, les noves generacions ja veuen aquesta forma de vida com ridícula, paternalista i passada de moda.

Suècia manté un envejable estat de benestar social, en gran part, perquè la corrupció política i institucional és pràcticament inexistent, i perquè la taxa impositiva és alta. Es calcula que una mitjana del 44% del sou anual de cada treballador, es destina a les Arques Públiques. No obstant això, la societat sueca va canviar profundament i les que fossin les 10 normes fonamentals recomanades per Jante en la seva novel·la, avui han estat ignorades per les noves generacions.

Luisa Vicente ens parlarà de tot això en la seva pròxima conferència.

Preu: 5 euros.

Més informació

#agenda #catalunya #barcelona #conferencies

Entrades populars