De nord a sud, ritmes | Anna-Eva Bergman | Bombas Gens Centre d'Art, València


© Anna-Eva Bergman / ADAGP, Paris, 2018 / Col·lecció Per Amor a l’Art


De nord a sud, ritmes
Anna-Eva Bergman

14.11.2018 - 05.05.2019
Bombas Gens Centre d'Art, València


Bombas Gens Centre d'Art posa el focus en Anna-Eva Bergman, una de les figures de l'art abstracte més important de la segona meitat del S-XX

Bombas Gens Centre d'Art ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació De nord a sud, ritmes, una exposició individual d'Anna-Eva Bergman que pretén donar a conèixer a l'estat espanyol l'obra d'aquesta prestigiosa artista noruega.

Així ho ha explicat en roda de premsa la directora general de la Fundació Per Amor a l'Art, Susana Lloret. "La Col·lecció Per Amor a l'Art, que exhibim a Bombes Gens, té un especial interès a contribuir a la posada en valor i difusió d'artistes encara no presents en la història s de l'art. Anna-Eva Bergman, al costat d'altres artistes que també formen part de la col·lecció, com Irma Blank o Barbara Kasten, són exemples de noms femenins majoritàriament desconeguts per al gran públic espanyol. I des de la nostra fundació farem el possible per donar-los la visibilitat que mereixen ". 


L'artista Anna-Eva Bergman va ser reconeguda en vida en bona part d'Europa, si bé és cert que després de la seva mort el 1987, com passa sovint amb molts artistes, la seva figura va passar a un pla més discret. La Fundació Hartung Bergman (Antibes, França), co-organitzadora d'aquesta exposició, treballa per retornar-li el lloc que li correspon i, segons ha manifestat el seu president,  Daniel Malingre, aquesta col·laboració amb FPAA pot resultar molt enriquidora.


Anna-Eva Bergman

L'obra d'Anna-Eva Bergman constitueix un dels projectes d'art abstracte més rigorosos i importants de la segona meitat del segle XX, i és per això que la seva presència a la col·lecció Per Amor a l'Art és fonamental. "És una obra original, que encara que s'emmarca en la tradició pictòrica paisatgista del romanticisme i que ofereix un punt de vista singular i difícilment classificable. A la Col·lecció Per Amor a l'Art constitueix una baula molt important entre l'abstracció clàssica d'artistes com Esteban Vicente i la post-abstracció d'Usléo Brandl ", ha explicat Vicent Todolí, director de l'Àrea d'Art de FPAA.

Segons Christine Lamothe, experta en l'obra de Bergman i co-comissària de l'exposició, "Anna-Eva Bergman s'inicia en la pintura figurativa, però a partir dels anys 50 inventa una abstracció totalment pròpia que més que 'art abstracte' prefereix definir com 'art de l'abstracció', ja que el que fa és captar l'essència de la natura i plasmar en les seves obres amb un llenguatge simbòlic de formes simples totalment personal ".



Bombas Gens Centre d'Art 
Av. de Burjassot, 54-56. 
46009 València, País Valencià


#paisvalencia #valència #exposicions #pintura #artistes #museus #agenda

Entrades populars