'L'ordre dels dies' de Concha Martínez Barreto

Concha Martínez Barreto - Shipwreck I, 2018. Maqueta, fusta, ferro, metacrilat, dispositiu de servomotors programat amb Arduino. 142 x 78 x 38 cm

'El orden de los días' (L'ordre dels dies)
Concha Martínez Barreto
29.11.18 - 26.01.19
Víctor Lope Arte Contemporáneo

Inauguració: Dijous 29 de novembre del 2018 a les 19 hores

La Galeria Víctor Lope Art Contemporani inaugura el proper dijous 29 de novembre del 2018 a les 19 h l'exposició 'L'ordre dels dies' de l'artista Concha Martínez Barreto. L'artista assistirà a l'esdeveniment.

'L'ordre dels dies' és una mostra de l'obra més recent de l'artista espanyola Concha Martínez Barreto (Múrcia, 1978). Una exposició multidisciplinar en la qual, mitjançant diferents suports i tècniques, l'artista ens portarà a través de la memòria, aquest fràgil però intens lloc on emmagatzemem nostra vida i la dels altres.

La memòria ens permet emmagatzemar, però també recuperar moments, que sense ser completament fidels al que realment va succeir, ens modelen i defineixen amb el temps. L'artista reflexiona sobre la fragilitat del record, el difícil que és preservar-lo i en conseqüència el fàcil que és distorsionar-lo. Obres com la sèrie S / T exemplifiquen amb mestria tècnica aquesta idea per mitjà de records prestats.

Un altre dels temes recurrents en l'obra de Martínez Barreto, és aquest totpoderós temps que tot ho corromp, tot ho destrueix, però al seu torn, tot ho cregui. L'ésser humà té sovint la necessitat de deixar rastre del seu pas per la vida, una necessitat majoritàriament frustrada per l'oblit dels que ens podrien recordar, els que ens envolten. L'artista estudia el pas del temps i com l'oblit marca el final d'aquest intent fallit de persistir.

Cadascuna de les obres amaga una història que transcendeix pel seu caràcter i qualitat tècnica. L'artista ens explica com sorgeix cada peça, quin concepte s'amaga darrere de cada format escollit per tal que l'espectador jutgi i interpreti el suport que materialitza cada creació, des de suports tradicionals com el llenç o el paper, fins a l'ús de la tecnologia en peces com Birds (ocells), un neó que s'encén o s'apaga en funció de la proximitat de l'espectador, o Shipwreck (naufragi), les maquetes deteriorades d'uns vaixells que l'artista posa de nou a navegar dins d'unes urnes de metacrilat .

Les obres que es podran veure a la mostra fan reflexionar sobre l'enigmàtic valor del temps, com les línies divisòries entre el que va ser, és i serà que es difuminen malgrat el nostre esforç a intentar ordenar-les, d'això parla L'ordre dels dies .

L'exposició es podrà veure fins el dissabte 26 de gener del 2019.


Gallery Victor Lope Arte Contemporáneo 
Carrer Aribau 75
Barcelona, Catalunya
www.victorlope.com


#galeries #barcelona #exposicions #inauguracions #agenda #gratis #artistes #Catalunya

Entrades populars