'Una terra contestada' examina Escòcia per quatre fotògrafs | Fundació Martin Parr, Bristol


Marxa de la independència pro-escocesa, organitzada amb el nom de "Tot sota un estendard", pels carrers i al camp de batalla de Bannockburn en el 704 aniversari de la batalla de Bannockburn. Es va estimar que 10.000 persones hi van participar, moltes amb estelades catalanes, en una marxa que demanava un segon referèndum d'independència a Escòcia. © Jeremy Sutton-Hibbert, 2018.


A Contested Land
Bristol, Anglaterra

L'exposició Una terra contestada (A Contested Land) examina la complexa relació entre la gent d'Escòcia, la història i el paisatge a través del treball de quatre fotògrafs. Les sèries contrastants d'obres del col·lectiu conegut com Document Scotland seran exposades per primera vegada a la Fundació Martin Parr (Bristol, Anglaterra) abans que també s'exhibeixin a les sales de Perth, Dunoon i Inverness (Escòcia) durant el 2019.

Document Scotland va ser fundat el 2012 per quatre fotògrafs: Colin McPherson, Jeremy Sutton-Hibbert, Sophie Gerrard i Stephen McLaren. Cansats dels tòpics que sovint s'utilitzen per representar a Escòcia, el seu objectiu és proporcionar una visió precisa de la seva nació avui i divulgar el seu treball més enllà de les fronteres. Encara que el seu treball és contemporani, reconeix el passat i la seva ressonància amb el present.

Ells treballen a Escòcia, on grans zones de desert han estat cicatrizadas per segles de mala gestió, els recursos marins estan controlats per cinc famílies pesqueres poderoses, la riquesa dels més rics és 250 vegades la dels més pobres i la població de les seves principals ciutats continua expandint-se, mentre que el creixement de la població en moltes altres àrees cau a un nivell insostenible. Amb el Brexit imminent, el canvi climàtic i els esdeveniments globals imprevistos, no és possible predir on es trobarà a Escòcia en una generació. És en aquest context que Document Scotland ha creat una terra contestada .

Artistes: Colin McPherson | Jeremy Sutton-Hibbert | Sophie Gerrard | Stephen McLaren

Nascut a Edimburg, Colin McPherson ha estat fotografiant a Escòcia i a l'estranger durant més de 25 anys i està representada per Getty Images. L'obra de McPherson es publica internacionalment i es fa en arxius i col·leccions com l'Arxiu Nacional Fotogràfic Escocès i la Col·lecció Especial de la Universitat de St. Andrews. La seva fotografia s'ha presentat a més de 30 exposicions individuals i col·lectives. Els seus principals projectes de Document Scotland inclouen A Fine Line, The Fall and Rise of Ravenscraig i When Saturday Comes , que es va exhibir a la National Portrait Gallery d'Escòcia en The Ties That Bind.

Jeremy Sutton-Hibbert va créixer a Escòcia i és fotògraf independent per a clients editorials, corporatius i d'ONG. El seu treball ha aparegut en revistes com Time, National Geographic, Italian Geo, Le Figaro, The Guardian i The Sunday Times entre d'altres. Durant més d'una dècada, Sutton-Hibbert ha estat un dels principals fotògrafs de Greenpeace International, i el seu treball d'assignació per a clients editorials i corporatius l'ha portat a més de 100 països. El seu treball personal i encarregat, per al qual ha estat el destinatari dels premis de fotoperiodisme, ha estat àmpliament publicat i exhibit a Europa, Àsia i EUA.

L'obra de Jeremy Sutton-Hibbert captura el teatre polític brut i poderós de les desfilades i marxes a Escòcia. Reproduït en espais públics de Glasgow a Faslane, que representen les marxes de la Independència Pro-Escocesa. Les fotografies mostren col·lectivament vibrants i animats muntatges, cartells, eslògans i passions.

Sophie Gerrard va començar la seva carrera en ciències ambientals abans d'estudiar fotografia a l'Edinburgh College of Art i una MA de fotoperiodisme i fotografia documental al London College of Communication. Treballant regularment per a clients com la Revista Guardian Weekend, la Revista FT, The Independent i The Telegraph Magazine i els projectes autònoms a llarg termini, persegueix històries contemporànies amb temes ambientals i socials. El premi d'un Jerwood Photography Award i el Fuji Bursary, entre altres premis, han estat exhibits i publicats internacionalment per Gerrard i es celebren en nombroses col·leccions nacionals i privades. Està representada per The Photographers 'Gallery de Londres.

Stephen McLaren va ser un director de televisió i periodista que va fer documentals per a la BBC abans de tornar a la fotografia el 2005. El seu treball s'ha mostrat en diverses exposicions, incloses: Onto the Streets at Photofusion a Londres; Eastend Street: Then and Now al Rich Mix Center de Londres; FORMAT a Derby i Look11 a Liverpool. El seu treball ha estat publicat a The Guardian, The New Yorker i The Observer entre d'altres. Ha comissariat exposicions de fotografia de carrer que han viatjat per tot Europa amb el British Council i co-editor de Street Photography Now (Thames & Hudson, 2010). 
#internacional #europa #exposicions #fotografia #escocia #anglaterra #museus #agenda

Entrades populars