Your Phone is a Cop | Raül Refree i Isaki Lacuesta | Fabra i Coats, Barcelona


Your Phone is a Cop | Raül Refree i Isaki Lacuesta

Inauguració: dijous 17 de gener del 2019
Fabra i Coats, Barcelona, Catalunya

Your Phone is a Cop és un projecte conjunt del músic Raül Refree i el cineasta Isaki Lacuesta. El punt de partida és el concert que Refree va fer al Sónar 2018, on el director de La leyenda del tiempo o Los pasos dobles va ser l'encarregat d'il·lustrar la part sonora amb imatges. Tots dos havien treballat prèviament en la banda sonora de la nova pel·lícula de Lacuesta, Entre dos aguas, i ara es retroben per donar forma a aquest projecte multidisciplinari. La temàtica del projecte gira al voltant del control al qual estem sotmesos com a societat d'una manera oculta, més o menys subtil. Sense voler fer un pamflet ni una denúncia explícita, el que pretén aquest espectacle és posar sobre la taula una temàtica que sovint es dissimula sota les dinàmiques addictives de les xarxes socials i la falsa llibertat que atorga internet al conjunt de la població.

El projecte expositiu consisteix en una instal·lació interactiva, en la qual els usuaris poden interpretar, recrear, fer i desfer sons i imatges de l'espectacle concebut per al Sónar per Refree i Lacuesta. La instal·lació és integrada per diversos ordinadors equipats amb un programari concebut expressament. El programari (d'ús molt intuïtiu) permet a l'usuari interpretar, en primera instància, música a partir de samplers escollits i desenvolupats per a aquesta obra, de manera que s'activarà la projecció seqüencial d'imatges en un multipantalla que envoltarà els usuaris i espectadors, als quals convidem a compondre imatges i editar sons en viu i en directe, com a músics i videojòqueis alhora. L'assimilació dels continguts a la vegada que el joc i la creació audiovisual. En un segon espai es projecta, en una pantalla, el directe que Refree va fer amb les imatges d'Isaki Lacuesta al marc del festival Sónar 2018. No és tant un vídeo del concert com les imatges projectades en directe i la música creada al moment.

L'exposició té lloc a la Planta 1 del Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats. Com a activitats paral·leles, hi haurà aquestes tres taules rodones.

Inauguració: dijous 17 de gener a les 19 hores (amb concert a càrrec de Raül Refree i Isaki Lacuesta).

Dates: del 18 de gener al 17 de març.


#inauguracions #exposicions #video #fotografia #cinema #agenda #museus #barcelona #catalunya #musica

Entrades populars