Conversa pública entre Catherine Millet i Albert Serra a Girona


La Càtedra de Cultura i d’Art Contemporani us convida a assistir a una conversa pública entre Catherine Millet i Albert Serra amb el títol Les imatges del cos: desig, sexualitat i drets. Aquest esdeveniment és fruit d’una col·laboració de la Càtedra amb la Facultat de Lletres de la UdG i el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona.

Aquesta conversa la presentaran Àngel Quintana, degà de la Facultat de Lletres, i Carme Sais, directora del Bòlit. L’acte tindrà lloc aquest dijous 7 de febrer a les 19 h a l'EspaiCaixa Girona (Poeta Marquina 10, Girona). L’entrada és lliure i la conversa serà en francès amb traducció simultània al català.

Catherine Millet (Bois-Colombes, Hauts-de-Seine, França, 1948) és escriptora, comissaria d'exposicions i crítica d'art francesa. És autora de nombroses obres i assaigs sobre el món de l'art, així com de la polèmica novel·la autobiogràfica La vida sexual de Catherine M., en la qual parla detingudament de les seves experiències sexuals i que ha venut més de 400.000 exemplars fins al dia d'avui.

És directora d'Art Press, el mensual de més prestigi sobre art contemporani i va ser comissària de la secció francesa de la Biennal de Sao Paulo el 1989, de la Biennal de París, Curadora d'Art del Museu d'Art Modern de París i comissària del pavelló francès a la Biennal de Venècia de 1995.
Ha rebut importants premis com el Premi Sade (2001), el Premi Maurice de novel·la romàntica (2009), el Premi La Coupole (2014) i el François Morellet (2016) pel seu compromís i els seus escrits en favor de l'art contemporani.

Albert Serra (Banyoles, 1975) és un director i productor de cinema poc convencional, amb una particular estètica i plantejaments cinematogràfics. És un habitual del Festival de Cannes, on sol presentar els seus treballs. Honor de cavalleria, de 2006, va ser considerada per la publicació "Cahiers du Cinéma" com una de les deu millors pel·lícules de l'any. Amb el seu segon llargmetratge El cant dels ocells (2008) va aconseguir el premi Gaudí i el 2013 va guanyar el Lleopard d'Or al Festival Internacional de Cinema de Locarno amb Història de la meva mort. La mort de Lluís XIV, interpretada per Jean-Pierre Léaud va ser presentada amb molt d'èxit a la Secció Oficial del Festival de Cannes 2016. 

Albert Serra, a més, prepara l'exposició 'Albert Serra. Roi Soleil' que a partir del mes de març del 2019 es podrà veure a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. El Centre Pompidou de Paris, la Tate Modern i la Cinematek de Brusel·les li han dedicat mostres retrospectives i ha participat en esdeveniments artístics internacionals com la Documenta de Kassel o la Biennal de Venècia. El proper mes de febrer inaugurarà una gran videoinstal·lació al MNCARS.
Posseeix la seva pròpia productora, Andergraun Films, amb la que porta a terme els seus projectes artístics.

Lloc:

EspaiCaixa Girona 
Poeta Marquina 10, 
Girona, Catalunya

Organitza:

Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis
Facultat de Lletres
Pl. Ferrater Mora, 1
Girona, Catalunya


#conferencies #cinema #video #fotografia #catalunya #girona #artistes #literatura #llibres 

Entrades populars