Immenses elles | Ars Santa Mònica | Barcelona


Immenses elles | Espai Balcó
Ars Santa Mònica

Del 15.02 al 10.03.2019
Inauguració:15.02.2019 / 18'30h.

-Declamació del text “Mujeres Hilando Presente y Memoria”, a càrrec de Mayte Chévere, poetessa colombiana.

-Tast musical del tema inèdit “Petonets”, del documental Guerreras del Tiempo. Guitarra: Joel Peresseguer; veu: Clara Sala.

-Perfomance del poema “Mi abuelo negro” a càrrec de Danilo Marinho, músic brasiler.

Darrers testimonis vivencials del món que va ser i ja no serà, arxius visuals de memòria irrepetible; una reflexió introspectiva sobre el que significa envellir en un univers mancat d'humanitat. Has pensat què serà de tu quan siguis gran?.

Una abraçada creativa des de diferents punts del planeta: 26 obres, 13 autors, 11 països. Homenatge afectuós que ressalta la bellesa del diumenge de la vida, en els rostres, els cossos i l'aura de las seves protagonistes. Guerreres del temps, vistes des de l'òptica de les seves filles i els seus fills i les seves netes i els seus nets. Invisibilitzades per ser dones i per ser velles, però eternes lluitadores, tot i els dolors de l'ésser i dels anys.

Els colors de la multiculturalitat a través de la lent d'artistes col·laboradors, éssers humans sensibles en defensa del respecte i l'amor pels nostres ancestres; immenses elles: de les quals venim. Diàleg de generacions per un món sense discriminació per edat, per gènere, per origen ètnic. Ens uneix un mateix somni, i ens batega un sol cor.

Com serà el món quan la joventut d'avui tingui 80 anys? La nostra vellesa correspondrà a l'era de la intel·ligència artificial, la colonització espacial i els experiments científics per perpetuar la vida. I llavors: haurem estat capaços de trobar la cura a tanta soledat?

Aquesta exposició col·lectiva sorgeix del procés de realització del documental col·laboratiu Guerreres del Temps, impulsat per la Red de mujeres creadoras ReDespierta, mujeres reinventándonos i la Asociación Cultural Trans-Fusión Cubana. Es tracta de 26 fotografies de 13 autors, amb una perspectiva multicultural, que pretén reflectir el fenomen de l’envelliment en dones grans de diverses cultures, a partir de retratar les seves realitats. Una aposta per reflexionar sobre la nostra futura vellesa, en una era d’enormes avançaments tecnològics i científics, però on la soledat encara no té cura.

Artistes: Marouane Belfaqir, Paulina Coral, Daniela Frechero, Judith G. Tur, Rachel García, Sania Jelic, Francesc Moya-Angeler, Diosnara Ortega, Abel Puente Cotilla, Gretel Rafuls, Luciana Reynoso, Paula Scarso i Roberto Ruiz Espinosa.

Comissariat: Daniela Frechero

Idea original i coordinació: Gretel Rafuls | Organitza: Arts Santa Mònica-Departament de Cultura | Produeixen: Arts Santa Mònica-Departament de Cultura, Asociación Cultural Trans-Fusión Cubana, i Red de mujeres creadoras ReDespierta, mujeres reinventándonos | Agraïments: Odalys Reyes | Patrocina: La Bonne: Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Més informació


#art #exposicions #museus #agenda #barcelona #catalunya #inauguracions #fotografia

Entrades populars