El temps detingut | Exposició de Gloria Muñoz al Liceu


El Liceu ret homenatge al ballet “La dansa de les hores” de “La Gioconda” amb una exposició de pintures de l'artista Gloria Muñoz inspirada en el pas del temps.

L'exposició “El temps detingut”, que es podrà visitar al Balcó del Foyer del Liceu de Barcelona, del 28 de març al 28 d'abril del 2019, inclou 5 vistes panoràmiques de Venècia, on se situa la gran òpera d'Amilcare Ponchielli, i 12 quadres de caràcter intimista que il·lustren natures mortes, on el temps es deté.

En “El temps detingut”, Gloria Muñoz (Barcelona, 1969) treballa els instants immòbils on els elements queden suspesos en el temps apel·lant de forma directa a l'art de les emocions, passions i inquietuds.

Aquesta és la sisena mostra del cicle estable d'exposicions al Liceu, un cicle que vincula l'òpera amb les arts plàstiques amb l'objectiu d'ampliar l'oferta cultural i l'experiència estètica i artística del públic del Liceu.

El Liceu organitza dues visites guiades a l'exposició el dimarts 10 d'abril i el dimecres 11 d'abril. Les visites són gratuïtes però és imprescindible reservar plaça al web del Liceu. A més, els assistents a les representacions de “La Gioconda” podran visitar l'exposició abans de la funció i durant l'entreacte.

El Gran Teatre del Liceu inaugura “El temps detingut”, una exposició de pintures de l'artista Gloria Muñoz (Barcelona, 1969) que ret homenatge a un dels ballets més coneguts pel gran públic “La dansa de les hores” de “La Gioconda” d'Amilcare Ponchielli, inspirat en el pas del temps.

Mentre la música de “La dansa de les hores” representa el dia en quatre etapes -aurora, dia, tarda i nit-, les 17 pintures de Gloria Muñoz reflexionen i investiguen sobre un temps detingut i immòbil. Espais íntims i públics on la llum s'ha parat i el temps s'ha congelat.

L'exposició “El temps detingut” inclou 5 vistes panoràmiques de la ciutat de Venècia, on se situa la gran òpera de "La Gioconda". Es tracta de quadres que retraten el món exterior amb una paleta de colors càlids i una plasticitat densa que emfatitzen la immobilitat dels elements.

La mostra també inclou 12 quadres que retraten el món interior, l'entorn privat de casa, la quotidianitat de la taula del menjador. Un espai de pau i de trobada individual que l'artista reflecteix de forma serena i clara, amb colors pastel propis d'una mirada íntima i sincera. Natures mortes que donen un nou significat al·legòric a objectes familiars i comuns.

“El temps detingut”, que es podrà veure fins al pròxim 28 d'abril al Balcó del Foyer del Liceu, és la sisena mostra del cicle estable d'exposicions al Liceu, un cicle que vincula l'òpera a les arts plàstiques amb l'objectiu d'ampliar l'oferta cultural i l'experiència estètica i artística del públic del Liceu.

El Liceu organitza dues visites guiades a l'exposició els pròxims dimarts 10 d'abril a les 11:00h. i dimecres 11 d'abril a les 17:00h. Les visites, impartides per la comissària de la mostra, Rosa Ferrer, són gratuïtes però és imprescindible reservar plaça a la pàgina web del Liceu. A més, els assistents a les representacions de "La Gioconda" podran visitar l'exposició abans de la funció i durant l'entreacte.

Les 9 exposicions de la temporada

Per tercer any consecutiu, el Liceu organitza el cicle estable d’exposicions al Balcó del Foyer durant tota la temporada operística. Amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural i l’experiència estètica i artística del públic del Liceu, el cicle vincula l’òpera i les arts plàstiques i pretén generar sinergies entre les arts visuals i els gèneres operístics.

La nova temporada 2018-2019 comptarà amb 9 exposicions que seguint un mateix fil conductor acompanyaran cadascuna de les òperes programades. El cicle va començar amb l’exposició “Des de dins”, de l’artista Sacris, un homenatge al món de l’òpera, “El gran sacrifici de la llibertat”, una col·lectiva amb obres d’Anne Kuhn, Marta Fàbregas i Adalina Coromines, totes tres artistes de Pigment Gallery, “Poder i seducció”, amb escultures de Manolo Hugué i August Maillard, entre altres, “Hi ha amors que mai arriben”, amb autors del Reial Cercle Artístic, i "L'Ull de la música", amb fotografies que aporten una nova mirada al món de la música clàssica.

L’exposició de "Les Pêcheurs de perles" de Georges Bizet será dels “mars de pedres” de l’escultora MAÏS i "Tosca" de Giacomo Puccini comptarà amb una exposició col·lectiva de Socis de Mèrit del Reial Cercle Artístic com a exemple de l’art català del segle XX sobre la vida del pintor, ja que el protagonista de l’òpera és artista. Finalment, l’exposició vinculada a l’òpera "Luisa Miller" de Giuseppe Verdi serà de fotografies del món rural, el resultat del concurs impulsat per la Fundación del Fomento Europeo.

#exposicions #pintura #artistes #barcelona #catalunya #agenda #gratis #galeries

Entrades populars