Konvent fusiona l’art preromànic amb la música electrònica experimental


ROMÀNIC I ELECTRÒNIC – BALAGO

30 març 2019 – 19h
Església Sant Vicenç d’Obiols
- Gratuït -

Konvent i l’ajuntament d’Avià proposen fusionar l’art preromànic amb l’electrònica experimental de la banda BALAGO a l’església de Sant Vicenç d’Obiols.

La proposta marcarà el tret de sortida dels actes culturals que es preparen per Avià i temporada cultural Konvent 2019. Així mateix Konvent inicia el proper 13 d'abril, la temporada cultural 2019 amb l'exposició dedicada a l'artista transgressor i apàtic PEPE SALES.

Si l’any 2018 es va presentar a Avià el festival d’art mural LÍMIT, que ha deixat l’empremta de grans murals a la població, enguany serà el torn de BÀT Fotoperiodisme Documental, que es realitzará els mesos d’estiu.

Mostrar espais que doten de valor el municipi, així com recuperar i mostrar paratges de gran interès, és un dels motius d’escollir l’església de mitjan del segle XII

El municipi d’Avià es presenta com un entorn idoni per noves propostes culturals, la voluntat de canvi ha generat, per exemple, propostes innovadores sobre les polítiques energètiques amb la incentivació de l’energia de procedència de fonts renovables. En aquest entorn obert al progrés, s’hi suma l’espai del Konvent de Cal Rosal, un espai excepcional, molt vinculat a la memòria històrica de les colònies industrials del berguedà i que treballa com a centre d’art contemporani i residència creativa. Aquests són els condicionants perfectes per pensar en un entorn únic per la creació, on els artistes de procedència internacional puguin expandir el seu treball i crear obres úniques, de referència i molt vinculades amb l’entorn i la nostra cultura.

L’església de Sant Vicenç d’Obiols és un temple preromànic situat a Obiols, a l’est del terme municipal d’Avià (Berguedà). S’alça sobre una plataforma de pedra sorrenca a la riba dreta del riu Llobregat.
L’església i la necròpolis que l’envolta són l’element central en una petita esplanada que acull tres edificis més: la casa Obiols, la Rectoria i un paller. Tot el conjunt està construït directament sobre la roca natural.

Balago és un grup català de música experimental procedents de la Garriga. Format per David Crespo i Guim Serradesanferm signifiquen tota una institució de l’electrònica experimental catalana.

El grup és va començar l’any 1998 i l’any 2001 van signar amb el segell discogràfic Foehn Records. Els sis àlbums editats fins al moment, han estat acollits amb entusiasme per la crítica especialitzada col·locant-los com a referents de l’electrònica de vanguarda del país.


www.konventzero.com


#concerts #musica #patrimoni #galeries #museus #agenda #catalunya

Entrades populars