Biometries | Catherine Lorton | La Destil·leria, Mataró | 10.05.2019


Catherine Lorton ens proposa un taller per a petits i grans on descobriran una altre visió del món a través del tacte i l’oïda. L’objectiu principal és prendre valor de forma plàstica del món que ens envolta per obrir els sentits i treballar les sensacions descobertes.

Dia: 10 de maig del 2019
Hora: 18 h a 20 h
Preu: 4 €

Catherine Lorton presenta «Biogeometries»
Del 4 de maig a l’1 de juny del 2019, a 'La Destil·leria' de Mataró

El 4 de maig del 2019 a les 19.30h, Catherine Lorton inaugura a la Destil·leria l’exposició «BIOGEOMETRIES». 

Es tracta d’una exposició d’obra inèdita concebuda en el terme del “BOTONISME”, concepte artístic conceptual iniciat per l ‘autora l’any 2014 on estableix el paral.lelisme entre la vida útil del botó versus la vida útil de la dona en el 99% de les societats humanes d’arreu del món.

Arrel d’un viatge a Tanzània, l’autora té la possibilitat de conèixer la tribu Massai i de saber com s’estableixen els rols socials dels individus d’aquesta societat. El paper de la dona és òbviament d’utilitat, oferint treball, maternitat i sexe, i sense dret, per exemple, a la propietat privada. Això la porta a esbrinar el paper de la dona en la historia i la actualitat de moltes altres societats d’arreu, fent evident que el sistema del patriarcat impera en el 99% de les nostres cultures. El paral·lelisme entre un botó, de caràcter estrictament útil i la dona, provoquen en l’autora, un símil perfecte que desenvolupa plàsticament en formes orgàniques i arrodonides tot explicant les realitats que vivim actualment en la majoria de societats.

«BIOGEOMETRIES» exposa una vintena d’obres triades, que de manera conceptual conviden a reflexionar sobre la nostra estructura social. Majoritàriament utilitza la tècnica del gravat al carborundum, el monotip i el collage, i té com a referents a Miró I Tàpies.

Catherine Lorton, graduada en Escultura i ceràmica artística per l’Escola d’Art i Disseny Pau Gargallo de Badalona, ha participat en diverses exposicions. L’Espai Capgros, la Delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona i la Fundació Iluro han sigut alguns dels espais on ha exposat individualment.

La Destil·leria, Espai Cultural
Camí Ral, 282-284
Mataró, Catalunya
www.destilleria.com


#exposicions #agenda #galeries #mataro #catalunya #pintura #inauguracions #artistes

Entrades populars