Vicenç Altaió, els ulls fèrtils | Fundació Vallpalou | Fins 27.09.2019


Inauguració: Dijous 25 d'abril de 2019 a les 19.00 h.​

Fundació Vallpalou
Roger de Llúria, 2 
25005 Lleida

La Fundació Vallpalou es complau a convidar-vos a la inauguració de l'exposició "Vicenç Altaió, els ulls fèrtils. Llibres amb artistes i un traficant d'idees", comissariada per Josep Miquel Garcia, que tindrà lloc el dijous 25 d'abril a les 19 h, a la seu de la Fundació.

L'exposició recull els treballs fets pel poeta Vicenç Altaió amb artistes com Antoni Tàpies, Joan Brossa, Tom Carr, Frederic Amat, Hannah Collins, Francesca Llopis, Josep Uclés, entre d'altres.

De forma simultània, s'inaugurarà l'exposició "Vall Palou, llibres d'artista amb els poetes", que inclou els treballs conjunts de la pintora amb els autors Vicenç Altaió, Josep M. Sala-Valldaura, Víctor Sunyol, Joan Brossa, Felícia Fuster, Màrius Torres, Guillem Viladot, Jaume Pont, Àngels Moreno i Carles Duarte.

L'exposició es podrà visitar del 25 d'abril al 27 de setembre de 2019, de dimarts a divendres de 16 h a 20 h, i els dissabtes de 10 h a 14 h.

​Textos: Vicenç Altaió y Josep Miquel García.
Crítica: Josep Miquel García.

​Participen els artistes: Frederic Amat - Evaristo Benítez - Joan Brossa - Tom Carr - Hannah Collins - Per Cromwell - Pep Duran Esteva - Joan Fontcuberta - Josep Guinovart - Alfredo Jaar - Antoine Laval - Antoni Llena - Francesca Llopis - Fina Miralles - Carles Pazos - Perejaume - Alfredo Pirri - Albert Ràfols Casamada - Miquel Rasero - Jaume Ribas - Antoni Tàpies - Josep Uclés - Vall Palou - Wacca - Zush/Evru, etc.
Al llarg de la seva prolífica trajectòria Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges, com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana: J.V. Foix, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho, Joan Brossa...

Ara correspon als seus contemporanis reconèixer i celebrar la seva aportació a l’agermanament de la poesia i les arts visuals, tot seguint la tradició que ens han llegat aquests poetes, o artistes com Joan Miró, Salvador Dalí i Antoni Tàpies. Tot i haver dedicat una bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, ha estat en la bibliofília on ha desenvolupat un projecte que aquesta exposició certifica. El propòsit d’aquesta exhibició és el de donar compte dels llibres d’edició limitada que aquest traficant d’idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora.

Du per títol "Els Ulls Fèrtils" com un homenatge a Paul Éluard, figura que va jugar un paper similar al seu molts anys abans, i en un altre context. Ell va ser al Dadaisme i al Surrealisme allò que Vicenç Altaió ha significat i significa pels artistes catalans del canvi de Segle. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees.

Al costat de llibres i les edicions executades per l'Altaió, l’exposició es complementarà amb algunes obres d’art, testimonis d’aquestes relacions: John Cage, Meret Oppenheim, Antoni Tàpies, Jordi Colomer, etc.

De forma simultània, s'inaugurarà l'exposició "Vall Palou, llibres d'artista amb els poetes", que inclou els treballs conjunts de la pintora amb els autors Vicenç Altaió, Josep M. Sala-Valldaura, Víctor Sunyol, Joan Brossa, Felícia Fuster, Màrius Torres, Guillem Viladot, Jaume Pont, Àngels Moreno i Carles Duarte.



#agenda #lleida #catalunya #poesia #literatura #pintura #conferencies #exposicions #museus #inauguracions

Entrades populars