3a edició de Dart Festival | Oberta la convocatòria | Fins el 10 setembre


Dart, el primer festival de cinema documental sobre art contemporani de l'estat, obre la convocatòria per participar en la seva tercera edició que se celebrarà del 28 de novembre a l'1 de desembre a Barcelona.

Dart és el punt de trobada entre el cinema i l’art a Espanya. És el primer festival de cinema documental dedicat exclusivament a l’art contemporani que neix amb l’objeciu d’entrellaçar la cultura i el coneixement amb el gran públic. Per a fer-ho, ofereix una selecció de documentals sobre la vida dels artistes, els processos de creació, la investigació i les històries que hi ha darrere de les seves obres.

A Dart s’exhibeixen obres de directors que documenten i expliquen les històries dels artistes, moviments i col·lectius i els seus processos creatius, alhora que fomenten l’apreci i la comprensió cap a l’art a través dels ulls del cinema. El programa del festival vol proveir reflexions crucials sobre la creativitat i la inspiració al voltant de l’art contemporani.
Dart Festival estrena nova imatge gràfica dedicada als 100 anys del naixement de l'escola alemanya Bauhaus i inspirada en les obres d'artistes com Theo van Doesburg o László Moholy-Nagy.

A més, el primer festival de cinema documental sobre art contemporani d'Espanya anuncia la seva primera edició a Santiago de Xile, que tindrà lloc del 22 al 26 d'octubre a Santiago de Xile i del 28 al 31 a Concepción. Tota la informació a https://www.dart-festival.com/ca/

Convocatòria
La tercera edició de Dart, el primer festival de cinema documental dedicat a l'art contemporani a Espanya, se celebrarà del 28 de novembre al'1 de desembre de 2019 a diversos espais de Barcelona.

El festival, que vol entrellaçar la cultura i el coneixement amb el gran públic programant una selecció de documentals sobre la vida dels artistes, moviments i col·lectius, els processos de creació, la investigació i les històries que hi ha darrere de les seves obres,obre una convocatòria destinada a directors i productors que vulguin participar amb els seus documentals. Consulta aquí les bases de la convocatòria.

La convocatòria està dirigida a documentals que s'hagin estrenat a partir l'1 de gener de 2017 i amb una durada màxima de 90 minuts. Les inscripcions estan obertes fins al próximo 10 de setembre i s'han de realitzar a través de la plataforma FilmFreeway

La nova imatge gràfica de Dart: 100 anys del naixement de l'escola alemanya Bauhaus

Dart Festival estrena la seva imatge gràfica inspirada en les obres d'alguns dels representants més importants de la Bauhaus, que enguany celebra el centenari de la seva creació, com Theo van Doesburg o László Moholy-Nagy.

La gamma de colors purs i nets i les composicions amb formes geomètriques, fragmentades o senceres, soltes, encaixades o superposades, han estat reinterpretades pels dissenyadors Júlia Gaspar i Lluís Camps, incorporant algunes formes noves més enllà del quadrat i el cercle, i acompanyats de peces tipogràfiques que segueixen els mateixos principis: adopten diferents formes, es superposen i canvien de color.

Dart arriba a Xile en 2019

Sota la direcció de la productora d'esdeveniments culturals xilena Isabella Cichero, la primera edició de Dart Xile es celebrarà 22 al 26 d'octubre a Santiago de Xile al centre cultural Matucana 100 , al Museu d'Art Visuals ia la Sala K. Del 28 al 31 d'octubre Dart Xile es celebrarà a la ciutat de Concepció, al Teatre Regional del Bio Bio.

Més informació

Entrades populars