Exposició: Àlex Prunés | Llindars | Galería d'art Anquins | Reus
ÀLEX PRUNÉS | LLINDARS
Del 10 maig al 28 juny del 2019
Àlex Prunés presenta la seva darrera obra a la galeria Anquins amb el títol "Llindars". L'artista ens dona les claus per interpretar la seva obra amb una forta càrrega simbòlica.
Àlex Prunés presenta la seva darrera obra a la galeria Anquins amb el títol "Llindars". L'artista ens dona les claus per interpretar la seva obra amb una forta càrrega simbòlica.
Inauguració: divendres 10 de maig del 2019 a les 19.30h, amb la presència de l'artista. Us oferiran vi "Secrets de mar" del Celler Clos Galena.
Alexandre Prunés i Bosch (Barcelona, 1974) és Doctor cum laude en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2017) en el programa de doctorat La realitat assetjada. La seva activitat professional es desenvolupa en dos vessants: en una part rellevant com artista, amb un ampli currículum d’exposicions arreu del món, participació en fires d'art internacionals i obtenció de premis i beques de pintura. En una altra part, la seva activitat docent es desenvolupa en l’àmbit de l’ensenyament artístic, del dibuix, la pintura i els procediments i tècniques pictòriques. Aquesta primavera la Galeria d’Art Anquin’s presenta la seva obra més recent.
Sota el títol “Llindars”, Álex Prunès exposa una visió contemporània de la temàtica paisatgista, que vol despertar la imaginació de l’espectador. Respecte al concepte al voltant del qual gira l’exposició el mateix artista explica: “El llindar és un objecte de naturalesa arquitectònica que separa dos llocs, sovint un d'exterior i un altre d'interior. De vegades també separa dos espais interiors, i el paisatge conté llindars que divideixen espais exteriors. Que sigui un lloc limítrof no vol dir necessàriament que puguem creuar-lo. Només ho podem fer quan no està barrat al trànsit. En el simbolisme de la porta i de la finestra, Juan Eduardo Cirlot menciona el caràcter psicoanalític amb la idea d'entrada i penetració, contrària al mur. Aquest impossibilita directament el pas sempre, però el llindar no sempre és obert i accessible.”
“La naturalesa del llindar es cenyeix a ser fronterera: és un límit i alhora un punt de connexió. No té, en sí mateix, a penes dimensió, no ocupa res més enllà del que requereix la seva funció. La seva identitat és ésser la fina línia que uneix i separa dos espais.” “En aquest sentit és un element que adquireix una cabdal importància pel seu paper de passatge. Constantment creuem llindars físics però també d’altres d’invisibles, com quan creuem per exemple de l’espai real a l’espai de la imatge.”
“Efectivament podríem considerar que en la pròpia acció d’observar un quadre creuem un primer llindar, donat que a nivell de consciència transitem la frontera que separa la nostra realitat de la que ens ofereix la imatge, sigui quina sigui. Amb la mirada, creuem el límit del marc i entrem en un altre món. Emperò aquest llindar no és el darrer, perquè tot sovint, en el quadre se´ns presenta una de les seves formes, associada inevitablement al misteri del que hi haurà a l’altra banda, en forma de porta de la casa, d’entrada del circ, de finestra o de porta en un mur del paisatge.” “En el cos, la mateixa boca és un llindar, els ulls també... El dels ulls és un que no podem creuar. Més enllà, a l'altra banda, només el desconegut.”
#inauguracions #catalunya #exposicions #pintura #artistes #reus #tarragona #agenda