Festa Verdaguer 2019 | Folgueroles i Barcelona | Fins el 10 juny


Del 16 de maig al 10 de juny del 2019 té lloc la Festa Verdaguer 2019, una festa de festes que aglutina activitats tradicionals i populars d'homenatge al poeta i propostes literàries contemporànies amb poetes, autors i músics. 

Més de 30 actes en diversos espais de Barcelona i Folgueroles: espectacles, conferències, itineraris a la natura, concerts i actes populars. Una festa literària amb activitats per a tots els públics que porta per lema aquests versos del poema «La lluna» de Verdaguer: Arrossegant sa cabellera solta,/ lo vagarós cometa/ deixa estela de foc pel firmament!.

L'obra de Verdaguer ens interpel·la en molts sentits i, avui, poetes, lectors i espectadors ens el mirem amb ulls contemporanis. Ens preguntem en aquesta edició com la poesia esdevé la clau del compromís amb el nostre temps. Quina és aquesta 'estela de foc' que deixa la creació literària? Ens fixem en una de les tantes facetes del poeta i de la seva obra quan denuncia, es reivindica, es defensa. Ho preguntarem als i les poetes d'avui, als estudiosos i especialistes de la seva obra mentre gaudim de la musicalitat del vers i de la seva força, mentre ballem al ritme de la festa popular.

Programa gratuït.


Llocs:

Casa Museu Verdaguer
C. Major, 7
Folgueroles

Museu d’Història de Barcelona
Baixada de la Llibreteria, 7
Barcelona

Escola Mossèn Cinto Verdaguer
Pl. de Roviretes, 1
Folgueroles
Osona

Centre Cultural
C. Nou 15
Folgueroles

Plaça de Verdaguer
Folgueroles

Pla de la Damunt
Folgueroles, Osona

Font del Desmai
Folgueroles, Osona

Entrades populars