Exposició internacional | Tàpies: col·lecció del gravador Barbarà | Lima, Perú


Exposició internacional

Tàpies: col·lecció del gravador Barbarà
Del 16 de maig al 21 de juliol de 2019

Centro Cultural Universidad de Lima, Perú
Avenida Javier Prado Este N.° 4600. 
Urbanización Fundo Monterrico Chico. 
Distrito de Santiago de Surco. Lima

L'exposició titulada Tàpies: col·lecció del gravador Barbarà està formada per 31 obres, majoritàriament gravats bon à tirer del pintor català Antoni Tàpies (1923-2012) pertanyents a la col·lecció del gravador Joan Barbarà, que va treballar amb Tàpies i també va ser el gravador de Miró i Picasso, entre d'altres noms destacats. Els bon à tirer són les peces que l'artista considera perfectes i s'usen com a model per a les tirades de gravats, que han de acostar-se al màxim a la seva qualitat. Són el nombre 0 que sovint es queda el gravador i tenen anotacions a llapis del propi artista.

Les obres que componen l'exposició abasten un ampli repertori estilístic de l'autor, en què es pot apreciar les diverses fases creatives d'Antoni Tàpies, tot i que predominen obres de la dècada dels anys 80, en què Tàpies va rebre homenatges com el Premi de la Fundació Wolf de les Arts (1981) o la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1983).

L'exposició es durà a terme en cooperació amb la Fundación Universitaria Iberoamericana (Funiber), que desenvolupa programes acadèmics i projectes de cooperació internacional, a més d'organitzar exposicions d'art de pintors com Picasso, Dalí, Miró i Goya. De fet, al 2018 van realitzar una col·laboració amb Funiber per a la presentació de la mostra Dalí enfront de Miró. Pinzellades de música i somnis de paper, que va presentar la col·lecció de gravats originals La vida és somni, de Salvador Dalí, i Melodia Àcida, de Joan Miró.



Entrades populars