La Fundació Joan Miró i ”la Caixa” presenten el Premi Joan Miró 2019 | 23 maig


La Fundació Joan Miró i ”la Caixa” presenten la setena edició del Premi Joan Miró. El guardó és un dels reconeixements artístics més importants del món, gràcies al prestigi de la institució impulsora, la Fundació Joan Miró. El Premi compta amb el suport de ”la Caixa”, que es fa càrrec de la dotació econòmica de 70.000 euros i de la producció de l’exposició monogràfica del guardonat, prevista per l’any 2020. Enguany se celebra la setena edició d’aquest guardó bianual que anteriorment ha distingit Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009), Mona Hatoum (2011), Roni Horn (2013), Ignasi Aballí (2015) i Kader Attia (2017).

El jurat del Premi Joan Miró 2019 està format per Iwona Blazwick, directora de la Whitechapel Gallery (Londres), Magnus af Petersens, director del Bonniers Konsthall (Estocolm), Alfred Pacquement, exdirector del Musée national d’art moderne, Centre Georges Pompidou (París); João Ribas, comissari del Pavelló de Portugal de la 58ena Biennal d’Art de Venècia; Nimfa Bisbe, cap de les col·leccions d’art de la Fundació Bancària "la Caixa", i per Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró (Barcelona). Els membres del jurat, tots ells professionals de reconegut prestigi en el camp de l'art contemporani, han seleccionat el guanyador tot valorant-ne la imaginació radical i la consciència sociopolítica, valors que també van caracteritzar l’obra de Joan Miró.

La presentació del Premi Joan Miró 2019 tindrà lloc el proper dijous 23 de maig a les 11 h a la Fundació Joan Miró de Barcelona, amb la presència de l’artista guardonat; Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa” i Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró.

Entrades populars