Les escenes: 25 anys després. Escena 5: Estrats | La Capella | Barcelona

Escena 5. Estrats La capella, Barcelona. Foto: Pep Herrero.

Les escenes: 25 anys després. Escena 5: Estrats

Del 7 al 26 de maig de 2019

June Crespo / Anna Dot / Antoni Hervàs / Marla Jacarilla / Rasmus Nilausen / Quim Pujol / Francesc Ruiz / Carlos Sáez / Julia Spínola / Marc Vives

En el cinquè moviment de “Les escenes”, algunes obres s’expandeixen a terra. D’altres reflexionen sobre el terreny simbòlic en què habitem. Totes conviden a fer un itinerari, alternant el record sensitiu i la capacitat d’anticipació. Aquest cop cal mirar cap avall. Les obres són realistes en el sentit que confereixen a aquesta paraula els versos de Ben Lerner: “if you have to look up it’s religious. / If you have to look down it’s realistic”. Cap avall, com l’investigador o el buscador d’or, però també el recollidor de ferralla i el captaire. Amb tots ells, trobar estructures, o les seves restes, i la prova silenciada de la pobresa –o la segona vida del reciclatge: d’objectes, d’idees, de visions del món.

PERFORMANCES

- Quim Pujol, De la Ceca a la Meca. Dissabte 11 a les 19 h i diumenge 12 de maig de 2019, a les 12 h. Presentació d’un treball inèdit, sorgit d’un rastreig obsessiu de gentilicis que van de “puntualitat britànica” a “fila índia” passant per “taronges de la Xina”. Imprescindible reservar plaça a: lacapella@bcn.cat

- Anna Dot, De l’error a la pedra o de la literatura a l’objecte. Dimecres 22 de maig de 2019, a les 19 hores. La instal·lació d’Anna Dot, que forma part de l’Escena 4 i de l’Escena 5, planteja aquest dia una activació performativa a manera de conferència a la mateixa sala d’exposicions.

- Marc Vives, La fiesta (after). Diumenge 26 de maig de 2019, obertura de portes a La Capella: 22.15 h. L’inici de la trobada tindrà lloc a continuació de la seva última performance a l’Antic Teatre.


Entrades populars