Presentació de la performance 'Kissing Through Glass' | Jirí Kovanda | Fundació Tàpies


Presentació de la performance Kissing Through Glass (2007) de Jirí Kovanda.

Calendari: divendres 7 de juny del 2019, a les 19.00 h. 
Lloc: Nivell 1 (Biblioteca) de la Fundació Antoni Tàpies
(Carrer Aragó, 255, Barcelona, Catalunya)

En el marc del cicle Someone Walking Around. Cicle de performances i d’intervencions de la Fundació Antoni Tàpies.

Jirí Kovanda (Praga, República Txeca, 1953) és un dels artistes conceptuals més destacats de l’escena artística txeca. Va organitzar les primeres performances a l’espai públic a la Praga de la dècada de 1970, les quals van ser documentades per ell mateix amb una càmera. Mitjançant accions mínimes, subtils, i d’elements efímers i austers, Kovanda proposa una reflexió poètica sobre les relacions entre el que és públic i privat, íntim i social, interior i exterior. 

Sovint sembla que l’artista vulgui desaparèixer o difuminar-se, oferint tot el protagonisme a la peça i a l’acció en ella mateixa. En aquesta ocasió, Jirí Kovanda realitza la coneguda performance Kissing Through Glass, realitzada a la Tate Modern de Londres el 2007. Entre les seves nombroses intervencions destaca la instal·lació al Palacio de Cristal (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia) Two Golden Rings, 2012.

Someone Walking Around. Cicle de performances i d’intervencions

Amb aquest títol un xic críptic, l’artista i comissari d’exposicions belga Erich Weiss presenta un cicle de performances i d’intervencions que tindran lloc durant la primavera del 2019. Són accions aparentment espontànies que cohabiten, durant unes hores o uns dies, amb les obres exposades. D’aquesta manera, el públic es pot trobar amb un element inesperat que l’obliga a ressituar-se dins l’exposició.

Els artistes escollits per formar part del cicle, tots ells coneguts a bastament en l’àmbit de la performance, han acceptat les regles del joc: actuant com a convidats a l’exposició dedicada a Antoni Tàpies. Com si citessin la famosa dita de Duchamp a guest + a host = a ghost (un convidat + un hoste = un fantasma), la presència dels artistes serà semblant a la d’un fantasma que apareix i desapareix, sovint deixant un rastre de la seva visita, oferint al públic la possibilitat d’atendre el seu protagonisme accidental en un espai dedicat a un altre artista.


Entrades populars