Presentació del llibre «Sis nits d’agost» sobre en Xirinacs a Igualada i Lleida | 24 i 29 maig


Llibre: Sis nits d’agost

El Centre d’Estudis Joan Bardina informa de les presentacions a Igualada i a Lleida del llibre «Sis nits d’agost» de l’escriptor Jordi Lara, presentacions que es faran els dies 24 i 29 de maig del 2019 respectivament. Aquest llibre és una aproximació als darrers sis dies de Lluís Maria Xirinacs.

24-5-2019. Presentació del llibre «Sis nits d’agost» a Igualada.
29-5-2019. Presentació del llibre «Sis nits d’agost» a Lleida.

El sis d’agost de 2007 un home va sortir de Barcelona i va pujar a la muntanya per morir-hi sol. Aquell mateix dia complia setanta-cinc anys; es deia Lluís Maria Xirinacs i tenia una llarga trajectòria pública com a lluitador per les llibertats i filòsof pacifista. ¿Per què ho va fer? ¿Era un suïcidi o era una altra cosa?

Sis nits d’agost és la història d’aquella mort volguda, singular, misteriosa. La revelació de com va ser preparada escrupolosament i com va afectar tantes persones, i l’aventura d’un escriptor per esbrinar el sentit d’una acció com aquella. Una novel·la apassionant que ens convida a una reflexió moral i universal sobre allò que ens interroga a tots: la mort, la llibertat individual o el compromís col·lectiu.

El vespre del diumenge cinc d’agost del 2007, quan la senyora Remei va veure llum a la cuina del veí del tercer, no podia saber que l’home ja feia almenys dos dies que dejunava i tenia altra feina que fer-se el sopar. Ella era una septuagenària desvagada i observadora, més per avorriment que per tafaneria li endevinava el tragí domèstic pels llums del celobert; ell era un veí tan reservat que mai no necessitava re i la saludava amb la correcció justa quan ensopegaven en l’estretor de l’escala. Xirinacs ho preparava tot a consciència, i el més probable és que dediqués aquell vespre a acabar d’endreçar un piset de quaranta metres quadrats que era més una cel·la ben aprofitada que una llar.


Entrades populars